Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

4 gisler reddet i live, soldat mistet livet i redningsaksjonen

Gislene Almog Meir Jan, Andrey Kozlov, Shlomi Ziv og Noa Argamani er reddet fra fangenskap.
Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov og Shlomi Ziv er trygt hjemme igjen i Israel etter 8 måneder i Hamas sitt fangenskap.

Klokken 11.00 lørdag formiddag gikk spesialsoldater fra elitestyrken Yaman og sikkerhetstjenesten Shin Bet til aksjon mot to høye bygninger i Nuseirat sentralt på Gazastripen, hvor Hamas holdt gislene Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov og Shlomi Ziv.

Bygningene lå 200 meter fra hverandre og det ble besluttet å gjennomsøke begge bygningene samtidig for å unngå at Hamas skulle henrette noen av gislene hvis de forstod at det var en redningsaksjon på gang i et av byggene.

Argamani ble holdt fanget alene av Hamas-vakter i hjemmet til en palestinsk familie, mens de tre andre gislene ble holdt fanget i et annet hjem. Ifølge det israelske forsvaret betaler Hamas palestinske familier for å oppbevare gislene i hjemmene deres.

I hjemmet hvor Meir Jan, Kozlov og Ziv ble holdt fanget oppstod det kraftig skuddveksling. Offiser Arnon Zamora, som ledet redningsaksjonen, ble truffet og kritisk skadet. Da Zamora og de tre gislene skulle reddes ut ble kjøretøyet deres beskutt og ødelagt.

Andre styrker kom raskt til stedet og klarte å frakte dem til en provisorisk landingsbase for helikopter inne på Gazastripen.

Det ble skutt med maskingevær og panservernmissiler mot de israelske soldatene som deltok i redningsoperasjonen. For å redde ut gislene i live og beskytte soldatene gikk luftforsvaret til angrep på flere mål i området. IDF erkjenner at mange sivile palestinere mistet livet i kampene, men sier Hamas er ansvarlig for å ha plassert gislene blant sivilbefolkningen.

Hamas forsøkte også å skyte ned redningshelikopterne med luftvernmissiler, men uten suksess. Alle de fire gislene ble fraktet trygt tilbake til Israel etter åtte måneder i fangenskap. Helsetilstanden deres beskrives som god.

Offiseren Zamora som ble hardt skadet i redningsaksjonen døde av skadene.

I februar ble gislene Simon Marman (61) og Norberto Louis Har (70) reddet i en annen halsbrekkende redningsaksjon, mens gisselet Ori Megidish ble reddet i oktober. Fortsatt er det rundt 120 gisler igjen på Gazastripen.

Offiseren Arnon Zamora mistet livet i redningsoperasjonen. (Foto: Det israelske politiet)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart