Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Faren til et av gislene døde bare timer før løslatelsen

Almog Meir Jan gjenforent med familiemedlemmer etter å ha blitt reddet fra Hamas sitt fangenskap. (Foto: IDF)
- Han rakk ikke å se sønnen returnere til Israel igjen, sier søsteren.

Faren til Almog Meir Jan, et av de fire gislene som ble reddet lørdag formiddag, døde bare timer før redningsoperasjonen på Gazastripen. Dermed rakk han aldri å få høre at sønnen hadde blitt reddet eller møte sønnen sin igjen.

– Min bror døde av sorg og fikk ikke se sønnen komme hjem igjen. Natten før Almog kom tilbake, så stoppet hjertet til min bror. Han fikk aldri se sin sønn returnere, sier søsteren hans Dina Jan i et intervju med kringkasteren Kan.

Familien opplever nå både dyp sorg og store glede samtidig.

– Vi er utrolig glade for Almogs hjemkomst, men hjernen klarer ikke å absorbere at det også er slutten. Vi er knust, sier Dina om tapet av broren.

Yossi, faren til Almog, bodde alene i Kfar Saba, opplyser søsteren.

– Han satt klistret til fjernsynet i åtte måneder og klamret seg fast til all informasjon han kunne få tak i, sier søsteren og fortsetter:

– Han elsket Almog så høyt og tenkte på ham hele tiden, han ønsket å vite hva som skjedde med sønnen og hva han gjennomgikk. Det var tungt for han hver gang det var snakk om en potensiell gisselavtale, som det ikke ble noe av. Det knuste hjertet hans, forteller hun.

At sønnen satt i Hamas sitt fangenskap gikk hardt utover helsen til faren.

– Han gikk ned 20 kilo. Han taklet det ikke. Han stengte seg inne og ville ikke se folk. Alle var bekymret for Yossi, men han klarte ikke å kommunisere med noen, forteller søsteren hans.

Hun fikk en telefon fra det israelske forsvaret om at nevøen hennes hadde blitt reddet fra fangenskap, men at de ikke hadde klart å få tak i faren hans.

– Jeg var så glad at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre, sier Dina, som forteller at hun kjørte til broren for å dele de gode nyhetene med ham.

– Jeg kjørte som en gal, jeg banket på døra og ropte «Yossi, Yossi, Yossi», men ingenting skjedde. Jeg fikk aldri noe svar. Døren til huset var åpen, så jeg gikk inn og så at han lå i stuen. Jeg skrek «Yossi» til han, men han svarte meg ikke. Jeg så fargen i huden hans, jeg tok på han, men han var død, sier hun.

Yossi Jan ble 57 år gammel og ble begravet søndag.

Et annet av de løslatte gislene, Noa Argamani, rakk å møte sin mor igjen. Moren hennes er alvorlig kreftsyk og hadde et siste ønske om å møte datteren igjen før hun døde. Med løslatelsen lørdag gikk drømmen hennes i oppfyllelse.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart