Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

4 soldater mistet livet i minelagt bygning i Rafah

Eitan Karlsbrun, Tal Pshebilski Shaulov, Yair Levin og Almog Shalom mistet livet i Rafah 10. juni. (Foto: IDF)
I tillegg ble sju soldater skadet, mange av dem alvorlig.

Fire israelske soldater mistet livet av en eksplosjon i en minelagt bygning i Rafah sør på Gazastripen mandag. Det opplyser det israelske forsvaret (IDF). I tillegg ble sju soldater skadet, hvorav tilstanden er alvorlig for fem av dem.

De drepte er Tal Pshebilski Shaulov (24), Eitan Karlsbrun (20), Almog Shalom (19) og Yair Levin (19). Alle tjenestegjorde i rekognoseringsenheten til Givati-brigaden. Shalom og Levin var fortsatt under opplæring, mens Shaulov var kompanisjef. Levin er barnebarnet til tidligere Likud-politiker Moshe Feiglin.

Ifølge IDF skal soldatene ha kastet en eksplosiv inn i en mistenkelig bolig i Rafah-nabolaget Shaboura for å utløse eventuelle eksplosiver som var gjemt i huset. Dette skal ikke ha ført til noen umiddelbar eksplosjon.

Da soldatene så entret det tre etasjer høye bygget eksploderte det og deler av bygget skal ha kollapset over flere av soldatene. Senere fant IDF en tunnelsjakt inne i huset, som tyder på at bygget trolig tilhørte en Hamas-terrorist.

Mange boliger i Rafah er fylt med eksplosiver og feller. Også i slutten av mai mistet flere soldater livet i en minelagt bygning. Siden den militære offensiven mot Hamas inne på Gazastripen startet har 299 soldater mistet livet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart