Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Slik fører Hizbollah Israel nærmere en ødeleggende krig

Det israelske rakettforsvaret Iron Dome skyter ned raketter. (Foto: Flash90)
Tidligere spesialrådgiver i det amerikanske utenriksdepartementet: – USA må stå sammen med Israel i sitt forsvar mot Hizbollah og en ødeleggende krig.

Siden massakren mot Sør-Israel 7. oktober har Nord-Israel vært utsatt for massive Hizbollah-angrep fra Libanon som har fordrevet over 70 000 israelere fra hjemmene deres.

Gabriel Noronha, som blant annet har vært spesialrådgiver i det amerikanske utenriksdepartementet og for tiden er stipendiat i Gemunder Center for Defense and Strategy ved The Jewish Institute for National Security of America (JINSA), fremhever fire diagrammer som tydelig viser hvordan Hizbollah fører Israel nærmere en ødeleggende krig.

Grafene nedenfor viser økningen i antall Hizbollah-angrep
Terrororganisasjonen Hizbollah har utsatt Israel for daglige rakett-, missil- og droneangrep. Antall daglige angrep har økt dramatisk fra et gjennomsnitt på 15 angrep til 44 daglige angrep i juni:

I løpet av juni sendte Hizbollah over 90 droner inn i Israel. Dette er langt mer enn noen annen måned siden massakren 7. oktober. Mens Israels missilforsvarssystemer har skutt ned de fleste rakett- og missilangrep, er dronene langt vanskeligere å skyte ned:

Det har vært påstander om at Hizbollahs økende antall angrep mot Israel kommer som svar på israelske handlinger. Men tallene tegner et helt annet bilde. Siden de første Hizbollah-angrepene mot Israel etter massakren, har det israelske forsvaret (IDF) utført luftangrep mot Hizbollah-mål i Libanon. Men antallet israelske angrep har ikke økt i samme grad som antallet Hizbollah-angrep mot israelske byer og lokalsamfunn:

Hizbollah er klar over at deres gjentatte angrep mot Israel vil ende i en ødeleggende krig for både Israel og Libanon. Selv om de er ødeleggende og dødelige, representerer Hizbollahs angrep bare en brøkdel av Hizbollahs enorme arsenal, større enn flere militære styrker:

Noronha konkluderer slik: – USA må stå sammen med Israel i sitt forsvar mot Hizbollah og en ødeleggende krig.

Artikkelen er skrevet av Rika for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart