Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Minst én israeler ble alvorlig skadet av droneangrep fra Libanon

Flere personer er alvorlig skadet etter et rakett- og droneangrep 17. april 2024. (Foto: MDA)
Under dagens droneangrep eksploderte en drone i en kibbutz og skadet en beboer alvorlig. I tillegg ble flere boliger og biler skadet.

Siden massakren mot Sør-Israel 7. oktober har Nord-Israel vært utsatt for massive Hizbollah-angrep fra Libanon som har fordrevet over 70 000 israelere fra hjemmene deres.

Angrepene fra Libanon har kostet flere liv og ødelagt flere familier. For noen dager siden ble et ungt foreldrepar drept av angrep fra Libanon mens de satt i bilen sin. Tre barn mistet mor og far.

I dag ble minst én person alvorlig skadet av Hizbollahs droneangrep mot øvre og vestlige Galilea, skriver Yediot Ahronot.

I morges hylte rakettalarmer uten stans mens Israels luftvern forsøkte å skyte ned dronene fra Libanon.

En av dronene eksploderte i Kibbutz Kabri og skadet en beboer alvorlig. I tillegg ble flere boliger og biler skadet.

Israel Defence Forces (IDF) opplyser at soldater fra Luftforsvarskommandoen skjøt ned noen av missil- og droneangrepene, men flere droner klarte å trenge gjennom israelsk luftrom.

Ifølge det libanesiske nyhetsmediet Al Mayadeen, som er tilknyttet terrororganisasjonen Hizbollah, hadde terrororganisasjonen gjennomført et kombinert missil- og droneangrep mot Israel.

De gjentatte angrepene og deres ødeleggende konsekvenser har skapt sinne i Golanhøydene. Uri Kellner, som leder Golan Regional Council, sier: – Det vi er utsatt for nå, har vi snakket om i tre måneder. Flere av våre innbyggere har blitt drept av angrepene. Vi har vært gjennom en vanskelig og kompleks tid. For noen dager siden ble Noa og Nir, som har tre barn, drept i et angrep mens de satt i bilen sin.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah slår fast at hans terrororganisasjon har nådd målet om å utmatte Israel: – Vi har utmattet Israel økonomisk. Det vil tvinge dem til å stoppe krigen.

Hizbollah-uttalelsen kommer midt i en tid da USA prøver å nå en diplomatisk løsning på de massive angrepene for å unngå en regional krig.

Gabriel Noronha, som blant annet har vært spesialrådgiver i det amerikanske utenriksdepartementet, viser i fire grafer hvordan Hizbollah bringer Israel nærmere en ødeleggende krig. Se grafene her.

Om USAs rolle uttaler Noronha: – USA må stå sammen med Israel i deres forsvar mot Hizbollah og en ødeleggende krig.

Artikkelen er skrevet av Rika for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart