Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tyrkias energiminister Taner Yildiz er interessert i et energisamarbeid med Israel. (Foto: Norbert Schiller, WEF)
Tyrkias energiminister Taner Yildiz er interessert i et energisamarbeid med Israel. (Foto: Norbert Schiller, WEF)

Tyrkia vil samarbeide på energimarkedet

Neste uke møtes representanter fra Tyrkia og Israel for å drøfte Mavi Marmara-kompensasjon. Ankara ønsker nå å samarbeide på energimarkedet, indikererer energiminister Taner Yildiz.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Det er tydelig at Ankara har dempet sine harde uttalelser mot Israel, etter at statsminister Benjamin Netanyahu beklaget dødsfallene til de ni tyrkiske statsborgerne ombord i Mavi Marmara-båten i mai 2010.

Tyrkias energiminister Taner Yildiz sa tirsdag at landet må innse at den israelske beklagelsen «er en politisk sak», opplyser Jerusalem Post. En uttalelse som kan bety at tyrkerne kan være rede til å kompromisse til uken, da de skal forhandle med israelerne om kompensasjon til de etterlatte og ytterligere lemping av Gaza-blokaden. Tyrkerne skal blant annet være villige til å legge død sine planer om å rettsforfølge de personene som ledet eller deltok i aksjonen, straks israelske myndigheter har betalt erstatning. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at han ønsker å utbetale kompensasjonene raskt, for å «løse saken så raskt som mulig».

Yildriz sa også at et energisamarbeid mellom de to vanligvis så gode vennestatene i Midtøsten, kan bli resultatet av den normaliseringsprosessen som Netanyahu nå har satt igang.

– Bakgrunnen for beklagelsen var ikke [muligheten for felles] energiprosjekter. Men resultatet av den kan bli energiprosjekter. Innenfor normaliseringsprosessen, etter at Israel har stått til ansvar overfor oss, kan ideen om å transportere israelsk gass gjennom Tyrkia komme på banen, tror han.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart