Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Arbeiderpartiet

Det var en stor skuffelse for mange i Arbeiderpartiet at Moshe Katsav ble valgt til nye president og ikke Shimon Peres. De tar det som et tegn på at «det andre Israel», jødene fra muslimske land, er i ferd med å få makten på stadig flere felter. En del europeiske jøder ser det som en trussel.

Presidenten i Knesset heter Avraham Burg. Han er 45 år gammel, ortodoks jøde, tilhører i mange saker venstrefløyen, og har store ambisjoner om å nå helt til topps i israelsk politikk. Etter at Peres tapte presidentvalget, Camp David-forhandlingene slo feil og koalisjonen gikk opp i limingen, skal Burg ha sagt at «alt faller fra hverandre» på et internt møte. Han gikk til et voldsomt angrep på Ehud Barak.

Burg har lenge hatt et dårlig forhold til Barak. Nylig sendte han ut en invitasjon til et møte som skulle «bygge partiet opp igjen». Siden avlyste han møtet, for at det «ikke skal bli misforstått». Men han vil forsøke å bli partiets statsministerkandidat «den dagen Baraks tid som statsminister tar slutt».

Den nye utenriksministeren, Shlomo Ben-Ami, ser også seg selv som en utfordrer til Barak. Noen mener at han og Burg vil slå seg sammen når de føler at tiden er inne.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart