Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Barak avslørte alt

Barak vil gå over i historien som den som kledde alle parter nakne slik at alle kan se hvordan de egentlig er.

Venstresiden i Israel er sint på Barak fordi han gjorde slutt på deres søte drømmer. Plutselig er det klart at palestinerne virkelig mente det de sa hele tiden: Israel skal trekke seg tilbake til grensen fra 1967, de skal ha Øst-Jerusalem, flyktningene fra 1948 skal ha rett til å vende tilbake og mer. Venstresiden har valgt å tro at palestinerne ikke egentlig mente det når det kom til stykket. Den drømmen er ødelagt.

En minister i den palestinske regjeringen forbløffet en utenlandsk ambassadør nylig da han sa at muslimene kom til Palestina før jødene og de kristne, og at bråket begynte da jødene kom. Og dessuten: Jødene skal bare få kontrollere 57 meter av Vestmuren («Klagemuren»), hele Øst-Jerusalem ellers skal tilhøre palestinerne. «Da vil det ikke bli fred,» sa ambassadøren. «Stemmer,» sa ministeren.

Høyresiden er sint på Barak fordi han avkledde deres drøm om et «Stor-Israel», at det er mulig med fred ved å beholde alle bosetningene, beholde hele Jerusalem og Tempelfjellet. De er sinte fordi Barak har gjort det klart at hvis det noen gang skal bli et kompromiss, vil de høyreorienterte i bosetningene betale prisen. Og hvis ikke vil det fortsette med krig.

Palestinerne er sinte på Barak fordi han presset dem inn i et hjørne og tvang dem til å avsløre sine skjulte kort.

Går det som meningsmålingene sier, kommer Sharon til makten. Da vil det trolig bli krig. Og så blir det forhandlinger, og alt starter der det stod dagen før krigen. Forskjellen er bare at noen tusen unge israelere og palestinere ikke er med oss lenger.

Fritt etter Eitan Haber i en artikkel 14.1 i Jerusalem Post.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart