Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Eksklusivt intervju med Ariel Sharon

- Israel vil ikke føre diplomatiske forhandlinger under ild. Det er grunn til optimisme, Det er de to hovedbudskapene som statsminister Ariel Sharon vil ha ut, og stadig understreker i et intervju med Jerusalem Post.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Islamsk Jihad, Hamas og Hizbollah samarbeider med deler av de palestinske sikkerhetsstyrkene, og dette er en ny situasjon.

Er Arafat ansvarlig for terrorismen?

– Arafat har full kontroll. Gir han direkte ordrer? Det er ikke hans måte å gjøre det på. Men det er et faktum at han så bombekastergranatene som et hinder for ham til å komme til Washington, derfor stoppet han bombekasterangrepene. […] Han [Arafat] kontrollerer palestinsk media, som sender ut fryktelig propaganda hver dag.

 

Hva med bosetningene?
– Jeg ser ikke problemet omkring temaet «bosetninger». I Oslo-avtalene står det, tror jeg, at inntil vi har en fredsavtale, skal vi ikke snakke om bosetningene. Hvis vi skaper fred, hva er da problemet med bosetningene? Hvem ødelegger de for? Bor det ikke israelske arabisk-palestinske i Nasareth? Og et høyt antall i Beersheba, Lod og Ramle? Hva er problemet? Jeg ser ikke problemet. Så lenge det ikke er fred, er ikke dette noe tema. Og i en fredsperiode, hva er galt (med jøder i bosetninger)?

Sharon forteller også at operasjonen i Gaza, inn i område A, ikke var den første. Det har vært flere lignende operasjoner, men her brukte IDF kjøretøy, det var nytt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart