Søk

En arabisk stemme

Av Josph Farah, en arabisk redaktør i Word Net Daily. Artikkelen ble publisert i Jerusalem Post Oversatt og redigert av Berit Demborg Jeg har tidd stille siden utbruddet av kampene i Israel, ansporet av diskusjonene omkring Tempelberget. Til nå har jeg ikke engang brydd meg med å si: "Hva sa jeg?" Men jeg kan ikke stå imot lenger. Jeg føler meg tvunget til å minne om noe jeg skrev bare et par uker før den siste oppstanden. Ja, folkens, jeg forutså det!"

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Jeg skulle ønske jeg hadde tatt feil. Over 130 personer er blitt drept [tapstallene er steget betrakelig siden. Red.] siden de siste kampene i og utenfor Jerusalem begynte. I hvilken hensikt?

Hvis dere tror alt dere leser i de fleste nyhetsmedia, ønsker palestinerne et hjemland og muslimene ønsker kontroll over steder som de anser for hellige. Så enkelt er det, ikke sant?

Vel, som en arabisk-amerikansk journalist som har tilbrakt en del tid i Midtøsten, og snodd meg unna mer enn min del av steiner og raketter, er jeg nødt for å fortelle dere at disse bare er falske unnskyldninger for opprør, tumulter og tilegnelse av landområder.

Er det ikke interessant at før den arabisk-israelske krigen i 1967, fantes det ikke noen seriøs bevegelse for et palestinsk hjemland? «Vel Farah, kan du si, det var før Israel erobret Vestbredden og Gamlebyen i Jerusalem.» Det er sant. I Seksdagerskrigen erobret Israel Judea, Samaria og Øst-Jerusalem. Men disse områdene ble ikke erobret fra Yassir Arafat. De ble tatt fra Jordans kong Hussein. Jeg kan ikke hjelpe for at jeg lurer på hvordan disse palestinerne plutselig oppdaget sin nasjonale identitet etter krigen?

Sannheten er at det arabiske Palestina ikke er mer virkelig enn et Never-Never-land. Første gang navnet Palestina ble brukt var i år 70, da romerne bedrev folkemord mot jødene, ødela deres tempel og erklærte at landet Israel ikke lenger skulle eksistere. Fra da av, lovet romerne, skulle det hete Palestina.

Navnet var avledet fra filistrene, et folk overvunnet av jødene århundrer tidligere. Dette var en metode romerne brukte for å fornærme jødene ytterligere. De prøvde også å forandre navnet Jerusalem til Aelia Capetolina, men dette navnet ble aldri stående. Palestina har aldri eksistert, verken før eller senere, som en uavhengig stat. Den ble regjert skiftevis av romerne, islamske stammer og kristne korsfarere, av det ottomanske rike og en kort periode av britene etter første verdenskrig. Britene gikk endelig med på å gi en del av landet tilbake til jødene, som deres hjemland.

Det finnes ikke et palestinsk språk. Det er ingen bestemt palestinsk kultur. Det har aldri vært et land Palestina, styrt av palestinere. Palestinerne er arabere, ikke til å skjelne fra jordanere, syrere, libanesere, irakere etc. Glem ikke at araberne kontrollerer 99% av landene i Midtøsten, mens Israel bare hersker over 1% av landområdet.

Men dette er for mye for araberne. De vil ha ALT. Og det er i siste ende dette som slagsmålene i Israel dreier seg om i dag: Grådighet. Stolthet. Begjær. Det er samme hvilke innrømmelser Israel gjør, så vil det aldri bli nok.

Hva med de islamske hellige stedene? Det finnes ingen i Jerusalem. Er du sjokkert? Det skulle du være. Jeg venter ikke at du vil komme til å høre sannheten fra noen annen i internasjonale media. Det er bare ikke politisk korrekt. Jeg vet hva du vil si: «Men Farah, Al-Aksa moskeen og Klippemoskeen i Jerusalem representerer det tredje av Islams hellige steder!»

Det er ikke sant. Koranene sier ingenting om Jerusalem. Den nevner Mekka og Medina hundrevis av ganger, men aldri Jerusalem. Med god grunn. Det finnes intet historisk bevis for at Muhammed noen gang besøkte byen. Så hvordan ble da Jerusalem det tredje helligste sted i Islam?

Muslimer i dag siterer et uklart sted i Koranen, den syvende Sura, som heter Nattreisen. Den henspeiler på en drøm eller visjon som Muhammed fikk, «at han reiste om natten fra det fjerneste tempel hvis distrikt vi har velsignet, så vi kan vise ham våre tegn».

I det syvende århundre identifiserte noen de to templene som er nevnt i dette verset som templer i Mekka og Jerusalem. Og dette er så nær som det er mulig for muslimene å komme til Jerusalem – myter, fantasi, ønsketenkning. Mens jødene med sikkerhet kan definere spor av sine røtter i Jerusalem tilbake til Abrahams dager.

Den siste runden av vold i Israel brøt ut da Likud-partiets leder, Ariel Sharon, besøkte Tempelberget, grunnen som kong Salomo bygget Templet på. Det er det helligste sted i verden for jødene. Sharon og hans følge ble møtt av steiner og trusler.

Jeg vet hva det er. Jeg har vært der. Kan dere tenke dere hva det betyr for jøder å bli truet, steinet og fysisk holdt borte fra sitt helligste sted i Jerusalem?

Så hva er løsningen på Midtøsten problemet? Vel, ærlig talt, jeg tror ikke det finnes en løsning skapt av mennesker. Men hvis det er en, burde den begynne med sannheten. Å late som vil bare føre til mer kaos. Å oppføre seg som om en 5000 år gammel fødselsrett, støttet av historiske og arkeologiske bevis, er det samme som ulovlige krav gir diplomati og fredsmegling et dårlig navn.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart