Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Å nekte Holocaust

I økende grad blir det god tone i en del arabiske kretser å benekte Holocaust. Det følgende er fritt etter en artikkel av Ellie Wohlgelernter i Jerusalem Post 07.06.2001. Holocaust er nazistenes mord på ca. 6 millioner jøder under 2. verdenskrig. En del nynazister og andre benekter at Holocaust fant sted.

En internasjonal konferanse for Holocaust-benektere skulle funnet sted i Beirut i februar. Men statsministeren grep personlig inn og fikk den avlyst fordi den ville ”skade Libanons rykte”.

14 arabiske intellektuelle sendte ut en uttalelse der de gikk imot å benekte eller bagatellisere Holocaust. Blant de 14 var den palestinske dikteren Mahmoud Darwish og professor Edward Said. En representant fra gruppen sier at det fremdeles bare er en liten gruppe arabere som står for Holocaust-benektelse, selv om gruppen kanskje er økende.
Forfatterforeningen i Jordan, som har stått i første linje blant de anti-israelske kreftene i Jordan, arrangerte et forum for Holocaust-benektere. Det skulle avholdes 8. april. Men det var bare to dager før kong Abdullah skulle møte president Bush, så han var redd at saken ville vekke mye oppmerksomhet i Jordan. Den jordanske regjeringen avlyste dette forumet.

Det ble også avlyst i begynnelsen av mai, men fant sted 13. mai med ca. 200 deltakere. Det er ikke så mange. Men disse kreftene er tydeligvis på frammarsj i arabiske land.

I den egyptiske, regjeringskontrollerte avisen Al-Akhbar, skrev Ahmad Ragab den 25.4 i år: ”.. Hitler, velsignet være hans minne, hevnet seg på forhånd på palestinernes vegne mot de frykteligste kriminelle på jorden overflate. Vi har en klage mot ham for denne hevnen: Han gjorde ikke nok.”

11.5 gikk det egyptiske apotekforbundet inn for å boikotte det amerikanske medisinfirmaet Eli Lilly & Co. Det anbefalte apotekene i Egypt å ikke kjøpe en del medisiner. Grunn: At firmaet skal gi medisiner gratis til Holocaust-overlevere i Israel!

En vanligere måte å benekte Holocaust på, indirekte, er å sammenlikne det Israel gjør mot palestinerne med det nazistene gjorde mot jødene. Det forekommer i norsk debatt også. Blant araberne er det ganske vanlig å si at ”jødene er verre enn nazistene”. Uten å gå i detaljer i denne artikkelen er det jo uansett ganske sterkt å sammenlikne drapet på 6 millioner jøder, at det jødiske folket ble redusert med en tredel på få år, med palestinerne – som alle er enige er verdens kanskje raskest økende befolkning, og har vært det hele tiden.

Benekte alt
Noen jøder ser Holocaust-benektelsen som en del av det som tydeligvis er strategien i mange kretser: Benekte alt som kan knytte jødene til Israels land. Arafat og kretsen rundt ham har sagt mange ganger det siste året at det aldri har vært noe jødisk tempel i Jerusalem, de er ikke en gang virkelige jøder, Zions vises protokoller (en forfalskning som angivelig skildrer jødiske planer om verdensherredømme) blir solgt i store mengder i arabiske land, det er en etablert ”sannhet” i vide kretser at jødene myrder ikke-jødiske barn for å bruke deres blod i påskebrødet ( matza). Da blir det jo bare rimelig det som sies nå: Israelerne kaster ned forgiftet sukkertøy til palestinske barn, de bruker radioaktiv ammunisjon og giftgass.

Det som nok ligger bak for mange arabiske Holocaust-benekteres del, er tanken at pga. Holocaust får israelerne lov til å gjøre ting andre ikke får gjøre, det blir en unnskyldning for at staten Israel finnes og for alle Israels angivelige ugjerninger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart