Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kommentar til Bente Bakkens artikkel

Midtøsten i fokus skal ikke bare gjengi synspunktene til redaktøren, eller til de gruppene i Israel som han sympatiserer mest med. Den skal dekke hele hovedspekteret i Israel, og det er heller ikke urimelig at motparten (araberne) kommer noe til orde.

Nå føler vi nok at palestinernes synspunkter kommer meget godt fram gjennom medier flest. Derfor bør det ikke være noen stor oppgave for oss å spre disse synspunktene. Vi bør konsentrere oss om Israels syn, som kommer lite og dårlig fram.

Likevel: «Du skal like andres meninger i din avis», som Anders Lange i sin tid hadde som motto for Hundeavisen. (Det var den mannen og den avisen som gav opphav til det som siden ble Fremskrittspartiet.) Vi har derfor besluttet å ta med en lang artikkel skrevet av Bente Bakken på grunnlag av et foredrag hun har holdt i MIFF Oslo. Den gir palestinske synspunkter, og gir seg ikke ut for noe annet.

Som Bakken selv skriver i artikkelen: «For hvert argument finnes et motargument med minst like stor vekt og gyldighet.» Disse argumentene håper vi at vi gir gjennom avisen og nettstedet. Men vi har godt av å minnes at også palestinerne er mennesker, selv om vi er dypt uenige i mye av det de står for.

For mitt vedkommende vil jeg også gi uttrykk for at palestinerne utvilsomt har en del berettigede klager og krav. Det gjelder mht fordelingen av vannet og på en rekke andre felter. En del av disse klagene (også fra israelske arabere) har vi formidlet i vår avis, og vil fortsette med det.

Men i en situasjon hvor et stort flertall av araberne tydelig ikke ser for seg en varig fred med et Israel med jødisk flertall, tar vi helt klart standpunkt for Israel i de grunnleggende sakene, og vil fortsatt først og fremst konsentrere vårt arbeid om det.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart