FN-konferanse i Durban

I september var det en FN-konferanse i Durban i Sør-Afrika. Den skulle være mot rasisme. Men slik israelere flest opplevde den, var den selv et mektig instrument til fremme av rasismen, særlig i form av jødehat. Et lyspunkt var likevel at vestlige land blokkerte vedtak som ville vært altfor ille.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det var Michael Melchior, statssekretær i Israels UD og tidligere norsk rabbiner, som ledet arbeidet med å forsøke å blokkere at jødehatet skulle få altfor sterke uttrykk. Han uttalte i juli at den foreslåtte resolusjonsteksten inneholdt «noen av de verste uttrykk for delegitimering av jøder som vi noen gang har opplevd». Det var bl. a. forsøk på å sidestille Holocaust med bosetninger på okkupert område.

Konferansen var, som mange andre FN-konferanser, todelt. Det var en formell konferanse, sammensatt av representanter for de ulike lands regjeringer. Og så var det en konferanse av såkalte NGO-er parallelt, «non-governmental organizations». NGO-ene vedtok sterke fordømmelser av Israel. Israel fikk følge av USA i å forlate den formelle konferansen på grunn av alt jødehatet som ble servert der.

Konflikten mellom Israel og araberne overskygget alt, og lenge var det tvil om konferansen ville være i stand til å vedta en uttalelse overhodet, først og fremst pga. arabernes krav om fordømmelse av Israel. Herb Keinon, reporter i Jerusalem Post, skrev 9.9 at dokumentene i den formelle konferansen og blant NGO-ene stempler Israel som det uekte barnet i den internasjonale familien, skyldig (før og nå) i etnisk rensing, apartheid, folkemord, forbrytelser mot menneskeheten.

Ifølge forslagene var det ingen unnskyldning for Israels synder, hvis ikke palestinerne får «rett til å vende tilbake» og hvis ikke «tilbakevendingsloven» (som gir alle jøder rett til å flytte til Israel) blir opphevet. En internasjonal domstol må opprettes for å stille israelere for retten for rasistisk kriminalitet.

Syrias utenriksminister Farouk al Shara sa: «De fleste folkene i verden er frigjort fra kolonialismen. Zimbabwe, Namibia og Sør-Afrika er kvitt rasismen, som hadde det zionistiske Israel som sin nærmeste allierte. Nå godtar verden ikke lenger okkupasjon, kolonialisme og rasisme. Bare Israel, rasismens siste bastion, har ennå ikke erkjent dette faktumet.» Det var altså en av toppene i et terror-regime den rette til å si!

NGO-dokumentet ber FN å lage «utdanningspakker» som forklarer hvor «rasistisk» Israel er, og at det er en «apartheid-stat«.

Et flygeblad
Under en av de store demonstrasjonene mot Israel, med tusener av deltakere, ble det delt ut et flygeblad. Der var det et bilde av Adolf Hitler, og under stod teksten: «Hva om jeg hadde vunnet?»
Nedenfor stod det to muligheter: «Den gode: Det ville ikke ha vært noe Israel og ikke noe palestinsk blodutgytelse. Den dårlige: Jeg hadde ikke tillatt at det ble laget noen ny «bille». («Beetle», bille, er kallenavnet på folkevognboblene.)

Kommentarer
Det følgende er, fritt gjengitt, noen korte kommentarer fra israelske aviser:

Jøder som var til stede på konferansen, føler at mens hatet tidligere mest var rettet mot Israel, er det nå i langt større grad rettet mot jøder i hele verden.

De amerikanske soldatene som ble sendt til Saudi-Arabia under Golfkrigen for å redde landet fra å bli okkupert av Saddam Husseins folk, ble bedt (av sine amerikanske overordnede) om å ikke å henge julepynt utenfor teltene, ellers ville de fornærme sine verter. Det gir i et nøtteskall både Vestens følsomhet overfor muslimene og muslimenes intoleranse overfor dem som reddet dem.

En journalist fra det offisielle jordanske nyhetsbyrået, Petra, sa til en israelsk kollega at «til slutt vil dere alle bli tvunget til å dra tilbake til landene dere kom fra». (For ca. halvparten av israelerne ville det være arabiske og andre muslimske land, noe de overhodet ikke kan tenke seg.)

Daværende statsminister Ehud Barak lovte sommeren 2000 at dersom palestinerne avviste hans tilbud og startet vold, ville verden forstå hvem som hadde skylden. Det som skjedde i Durban, viste at når det gjelder Israel, er verden – med et edelt unntak for USA – hyklersk, feig og blind. Men bare 60 år etter Holocaust er det kanskje ikke så rart?

Sluttvedtaket
I sluttvedtaket, som kom etter ni dagers hard debatt og en dag etter at konferansen egentlig skulle være over, ble palestinernes «vanskelige situasjon… under utenlandsk okkupasjon» nevnt og likeså urettferdighetene ved slaveri og kolonialisme. Men Israel og zionismen ble ikke kritisert med navn.

Det var Sør-Afrika som foreslo denne teksten, som i første omgang ble avvist av de arabiske statene.

Den «seieren» dette innebar for Israel og dets venner, skyldtes først og fremst et sterkt press fra USA (USA forlot konferansen), europeiske land og også en del land i Latin-Amerika og Asia. Michael Melchior uttalte at han trodde at det som avgjorde saken, var at USA og Israel forlot konferansen. De arabiske landene forstod at det var alvor, og fryktet at flere land ville gjøre det samme.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart