Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kongressen for Israel

5. desember vedtok Representantenes Hus i den amerikanske kongressen en resolusjon. Den uttrykte "solidaritet med Israel i kampen mot terrorisme" og krevde at USA skal suspendere forbindelsene med det palestinske Arafats styre hvis det ikke gjør noe effektivt mot terrorisme.

Forslagsstillerne var Tom Lantos og Henry Hide. Resolusjonen ble vedtatt med 384 mot 11 stemmer, altså et meget klart flertall. Senatet vedtar en lignende tekst.

Resolusjonen nevner at 26 israelere ble drept og 175 såret gjennom 14 timer med terror den foregående helgen. Det svarer, etter folketallet, til om 1.200 amerikanere skulle bli drept og 8.000 såret.
Resolusjonen siterer president George W. Bush om at hver nasjon må ta et valg. «Enten er dere med oss eller så er dere med terroristene. Fra i dag av vil enhver nasjon som fortsatt gir ly til eller støtter terrorisme bli ansett av USA som et fiendtlig regime.» Resolusjonen krever at Arafat skal gjøre alt som står i hans makt for å finne de som myrdet uskyldige israelere og stille dem for retten.

Resolusjonen krever også at det palestinske styret «ødelegger infrastrukturen til palestinske terror-grupper, forfølger og arresterer de terroristene Israel har forlangt innesperret og enten tiltaler slike terrorister, gir dømte terrorister den strengest mulige dommen og sørger for at de dømte forblir fengslet hele den tiden de er dømt til, eller også utleverer alle arresterte terrorister til Israels regjering til rettsforfølgelse».

Tidligere i høst fikk utenriksminister Powell (som er regnet som mindre Israel-vennlig enn mange andre i den amerikanske administrasjonen) stanset en lignende resolusjon. Denne gangen har administrasjonen ikke arbeidd synlig imot. Denne resolusjonsteksten er noe mer vag i kravene til hva presidenten skal gjøre:

Presidenten blir oppfordret til å ta alle nødvendige skritt for å sikre at det palestinske styret gjør det som er nødvendig, «inkludert, om nødvendig, å suspendere alle forbindelser med Yasser Arafat og det palestinske styret». Men oppfordringen er ikke bindende, så presidenten kan i praksis gjøre som han vil. Likevel er dette en klar advarsel til palestinerne spesielt og araberne generelt om hvilken vei vinden blåser i USA.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart