Søk

Kongressen for Israel

5. desember vedtok Representantenes Hus i den amerikanske kongressen en resolusjon. Den uttrykte "solidaritet med Israel i kampen mot terrorisme" og krevde at USA skal suspendere forbindelsene med det palestinske Arafats styre hvis det ikke gjør noe effektivt mot terrorisme.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Forslagsstillerne var Tom Lantos og Henry Hide. Resolusjonen ble vedtatt med 384 mot 11 stemmer, altså et meget klart flertall. Senatet vedtar en lignende tekst.

Resolusjonen nevner at 26 israelere ble drept og 175 såret gjennom 14 timer med terror den foregående helgen. Det svarer, etter folketallet, til om 1.200 amerikanere skulle bli drept og 8.000 såret.
Resolusjonen siterer president George W. Bush om at hver nasjon må ta et valg. «Enten er dere med oss eller så er dere med terroristene. Fra i dag av vil enhver nasjon som fortsatt gir ly til eller støtter terrorisme bli ansett av USA som et fiendtlig regime.» Resolusjonen krever at Arafat skal gjøre alt som står i hans makt for å finne de som myrdet uskyldige israelere og stille dem for retten.

Resolusjonen krever også at det palestinske styret «ødelegger infrastrukturen til palestinske terror-grupper, forfølger og arresterer de terroristene Israel har forlangt innesperret og enten tiltaler slike terrorister, gir dømte terrorister den strengest mulige dommen og sørger for at de dømte forblir fengslet hele den tiden de er dømt til, eller også utleverer alle arresterte terrorister til Israels regjering til rettsforfølgelse».

Tidligere i høst fikk utenriksminister Powell (som er regnet som mindre Israel-vennlig enn mange andre i den amerikanske administrasjonen) stanset en lignende resolusjon. Denne gangen har administrasjonen ikke arbeidd synlig imot. Denne resolusjonsteksten er noe mer vag i kravene til hva presidenten skal gjøre:

Presidenten blir oppfordret til å ta alle nødvendige skritt for å sikre at det palestinske styret gjør det som er nødvendig, «inkludert, om nødvendig, å suspendere alle forbindelser med Yasser Arafat og det palestinske styret». Men oppfordringen er ikke bindende, så presidenten kan i praksis gjøre som han vil. Likevel er dette en klar advarsel til palestinerne spesielt og araberne generelt om hvilken vei vinden blåser i USA.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart