Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Peres i India

I begynnelsen av januar var utenriksminister Shimon Peres på besøk i India. Dette er ett av mange uttrykk for et meget nært forhold mellom de to land.

Peres snakket med den indiske utenriksministeren, Jaswant Singh, og advarte mot den alvorlige trusselen mot hele regionen hvis Iran, senteret for verdensterrorismen, blir en atommakt. Peres siterte uttalelser iranske ledere nylig er kommet med om å ødelegge Israel.

Singh sa at til tross for forskjellen mellom de to land i størrelse og folketall, har de mye felles på grunn av den vanskelige situasjonen i regionen. Han sa at de to landene samarbeider på alle felter. Og dette samarbeidet bør fortsette og utdypes.

Samtidig med Peres’ besøk er en høytstående delegasjon fra India på besøk i Israel for å drøfte hvordan man bekjemper terror. En indisk talsmann sa til Times of India at kontakten med Israel på dette feltet er «umåtelig nyttig».

Kommentarer fra Iran og Pakistan
Iranske aviser har kommet med kritiske kommentarer til Peres’ besøk. Det samme gjelder pakistanske aviser. Men Pakistani Dawnhar reagert positivt på en kommentar Peres kom med til en indisk nettavis. Peres sa om forholdet mellom India og Pakistan at «samtale er bedre enn krig og terror, og det bør være veien framover». Peres sa (i kjent stil) at situasjonen i Kashmir likner på situasjonen mellom israelere og palestinere. I begge tilfeller «er det bare en politisk og ikke noen militær løsning». Den pakistanske avisen kaller dette «et budskap om fred og dialog fra et land som vanligvis betraktes som militaristisk».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart