Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Grav i sommerferien!

Har du ikke lagt planer for kommende sommer ennå? Da kommer det et spennende forslag her:

Bli med som voluntør på utgraving i Israel. Jeg kan love deg at det blir en festlig og annerledes ferieopplevelse, bokstavelig talt nærkontakt med historien i Det Hellige land. På oppdagerferd i sand og jord, med fortiden i hendene, lærer du også om hvordan arkeologien arbeider i nåtiden.

Det er mange steder i Israel hvor det pågår arbeid med å bringe fortiden frem i dagen.

SBA (Selskap for Bibelsk Arkæologi) er en dansk organisasjon, som har fått en del norske medlemmer. Det arbeides med å få til en norsk avdeling og undertegnede representerer dette.

SBA har forpliktet seg til et samarbeid om utgravingene av Tel Hazor et stort og svært spennende område, straks nord for Genesaretsjøen. At Hazor var en strategisk, stor og viktig by som bød på stor motstand da israelittene skulle innta Kanaans land, kan vi bl.a. lese om i Josvas bok. Byen var et sentrum i den kananeeiske kultur, både hva gjelder makt, religionsutøvelse, handel og utdannelse.

Karavaneveiene gikk innom her og kontakten mellom Mesopotamia og Egypt var tett. Man er ganske viss på at det kan finnes 4000 år gamle arkiver her. Man skal også fortsette arbeidet med å grave fram et imponerende palass.

Arbeidet ledes av prof. Amnon Ben-Tor fra Hebrew University i Jerusalem. Han er meget dyktig og er bl.a. opptatt av å gi volountørene en god opplevelse.

Når?
Sommeren 2002 strekker sesongen seg over tiden 25/6 – 6/8 og er delt i to 3-ukers perioder. Ideelt bør man altså delta i en tre-ukers periode. Har man anledning kan man selvsagt være med alle 6 ukene! Har du lyst, men f.eks. bare en uke eller to til rådighet? Ta kontakt, – det går an å få «særbehandling».

Du vil
– treffe folk fra mange kanter av verden og kanskje noen nye gode venner
– lære mye nytt og reise hjem beriket
– bli skitten og svett og setter ekstra pris på vannets velsignelser
– få enkel, men rikelig og sunn mat
– bli tatt med på ekskursjoner, sosiale samlinger og utflukter
– få beskjed om å arbeide i ditt eget tempo, – ikke stress
– bli hjertelig mottatt med den alder og den kropp og den kondis du har.
– ha fri fra kl. 13.00 fredag til mandag morgen
– bli innkvartert forholdsvis spartansk på Beit Gesher, en jødisk internatskole nær Safed.

Det koster litt å være med: Påmelding til universitetet 25 dollar, dertil kommer 250 dollar pr. uke, som dekker innkvartering og mat. Reisen til og fra Israel må du dekke selv.

Fremdeles interessert?
Ta kontakt da vel! Ikke vent dersom du har spørsmål. Du kan få brosjyre ved henvendelse til undertegnede. Påmelding kan også skje til meg. Ideelt sett bør du bestemme deg i løpet av april, da universitetet og Ben-Tor må planlegge gravesesongen ut fra tilgjendelige ressurser. Ideelt sett ønsker de seg 120 volountører, men på grunn av de politiske forholdene er det som kjent mye som svikter for tiden.

Jeg kan ellers opplyse at jeg selv skal være med å grave på Hazor i tiden 16.-30. juli, men reiser til Israel på ferie omkring første helgen i juli.

Ikke vært i Israel før?
Du må gjerne bli med på en liten opplevelsestur i uke 28! Farlig? Neida, – vi må ta litt hensyn til hvor, hva og når, så blir det positivt og spennende på en god måte.

Telefon/fax/svarer privat: 69261843
Mobil/personsvar: 48282048
Arbeid, tlf. 69264485
fax 69264480
e-mail: reidun.bugge@rygge.kommune.no


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart