Meningsløs «fredsplan»

Arabiske ledere holder toppmøte i Beirut. Der er det berømte "fredsforslaget" fra Saudi-Arabias kronprins Abdullah lagt fram.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det bekrefter det vi har skrevet tidligere: Den «freden» forslaget legger fram, er meningsløs. For forslaget inneholder krav om at de arabiske flyktningene fra 1948 (palestina-flyktningene) skal ha rett til å vende tilbake. Og da vil det bety en «fred» med et «Israel» med arabisk flertall. Jødene vil, i så fall, være tilbake til den statusen de har hatt i århundrer: Overlatt til flertallets «nåde», konstant diskriminert og tidvis voldelig forfulgt – slik også andre etniske og religiøse minoriteter blir i den arabiske verden.

De arabiske topplederne forlanger at de arabiske flyktningene skal kunne velge mellom full erstatning og å vende tilbake til sine opprinnelige hjem (som i de fleste tilfeller ikke lenger eksisterer, fordi Israel i dag har langt flere innbyggere enn i 1948). Det er de samme arabiske lederne som nekter overhodet å høre om, for ikke å si forhandle om, noen form for erstatning til de jødiske flyktningene fra omtrent samme tid. Det har flyktet flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel. Jøder skal betale erstatning, ikke få det.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart