Militante palestinere i Fødselskirken

De siste dagene har det vært mye oppmerksomhet omkring Fødselskirken i Betlehem, som er bygget på stedet hvor kristen tradisjon hevder Jesus ble født. Den hellige bygningen fungerer i dag som skjulested for mange væpnede palestinske ekstremister. De vet at Israel ikke vil angripe et av kristendommens aller helligste steder.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Israel mener at dette viser hvor kynisk de palestinske ekstremistene buker selv hellige steder i kampen sin mot Israel. I kirken skal det befinne seg omring 250 mennesker, mange av dem ettersøkte palestinske terrorister. Blant de som har søkt tilflukt i kirken, er Kamal Hamayid, lederen av Fatah-bevegelsen i Betlehem.

I følge det israelske forsvaret tok de militante palestinerne over Fødselskirken for å slippe unna de israelske styrkene. Det er satt i gang forhandlinger for at mennene i kirken skal overgi seg. Den israelske hærledelsen har gjort det klart at de ikke vil trenge inn med våpen på et sted som er hellig for svært mange mennesker. Flere nyhetsbyråer meldte torsdag ettermiddag at Israel hadde sprengt seg inn i kirken. Dette blir på det sterkeste avvist av den israelske hæren. Situasjonen er fastlåst når dette skrives.

Melding om død prest dementert av Vatikanet
For et par dager siden gikk meldingen om at en katolsk prest var drept i Betlehem verden rundt. I flere norske media, også NRK, ble den referert. Nå beklager Vatikanet og innrømmer at meldingen var feil. Den israelske hæren mener at dette er en i rekken av falske løgner som er rettet mot Israel. I St. Mary kirken hvor presten skulle være drept, har 10 bevæpnede Tanzim medlemmer søkt tilflukt. Der er det også en gruppe munker og nonner som hæren mener Tanzim mennene ønsker å bruke som gisler for å komme seg ut av kirken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart