Bin Laden-terrorister i Israel

Israelske og amerikanske eksperter frykter en ny terrorbølge, etter at nærmere 150 terrorister fra Hizbollah og Al-Qaeda har tatt seg inn i Israel i påsken.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Denne nyheten ble presentert for norske lesere av avisen Dagen, lørdag 6. april. Deres kilde er pressebyrået Debka, som har spesialisert seg på etterretningsnyheter.

Israel og USA samarbeider nå tett for å pågripe terroristene, som tok seg inn på de israelske middelhavsstrendene i ly av de seks store terroraksjonene i slutten av mars.

Ifølge Debka skal terroristene ha brukt gummibåter, som hver kan frakte 10-12 terrorister med våpen og utstyr. Fotsporene i sanden viser at det dreier seg om kommando-trente terrorister med oppakninger på fra 40 til 70 kilo. Det tyder på at terroristene har tatt med seg store mengder sprengstoff og våpen, kanskje til og med raketter eller små «skitne» atombomber.

Debka kan avsløre at israelsk etterretning var sikre på at det var landsatt terrorister første påskedag, 31. mars. Derfor ble hovedveien mellom Tel Aviv og Haifa stengt langs en 11 mil lang strekning.

Venter på signal
Ekspertene antar ifølge Debka at terroristene dro til forhåndsavtalte skjulesteder enten hos israelske arabere eller i palestina-arabiske byer i Judea/Samaria, for eksempel i Nablus eller Ramallah.

I tråd med Bin Ladens operasjonsmetoder antar man at terroristene holder seg i ro inntil de får et forhåndsavtalt signal i kode. Man vet ikke hvem som skal utstede signalet. Det kan være Arafat selv. Men det kan også være Osama Bin Laden eller nestlederen hans, Ayman Zawahri.

Frykter enorm terrorbølge
Den enorme terror-bølgen de israelske og amerikanske ekspertene nå frykter, kan ha et skade-potensiale som langt overstiger alt Arafats folk hittil har fått i stand, og må snarere sammenlignes med terroraksjonene i USA 11. september i fjor.

Pressebyrået Debka spekulerer også i om det står statlige etterretningsbevegelser bak denne alvorlige infiltrasjonen på israelsk territorium.

(Utdrag fra artikkel i Dagen, av sjefsredaktør Odd Sverre Hove.)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart