Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vanskelig for Powell

Den israelske hærens operasjoner har på noen måter bedret utenriksminister Powells mulighet for å lykkes når han nå besøker Midtøsten. Infrastrukturen for terror er skadet, siden mange som lager eksplosivene, rekrutterer og trenger selvmordsbombere og planlegger angrepene er tatt til fange eller drept. Og mange våpen og eksplosive mekanismer er tatt. Dersom terroren skal kunne starte opp igjen for fullt, trenger gruppene støtte - i det minste passiv - fra det palestinske styret.

Et stort flertall av israelerne vil godta et Israel som lever i fred med sine naboer, inkludert en palestinsk stat, etter samme modell som freden med Egypt [med avmilitarisering av grenseområder som kunne være en trussel] i samsvar med resolusjon 242 og 338: Sikkerhet innenfor grenser som kan forsvares og uten fare for statens liv eller for daglig terror. – Det er riktignok ikke sikkert at statsminister Ariel Sharon og hans nærmeste medarbeidere tilhører dette flertallet.

Men for å nå dette målet, må det finnes et ansvarlig palestinsk lederskap. Det finnes ikke ennå, og det er usikkert om det vil finnes i framtida. Dette lederskapet må kunne inngå en avtale med Israel og gjennomføre det i hele det palestinske området. Med sine handlinger de siste to årene har Arafat utelukket seg selv fra en slik rolle.

Også de vanskelige spørsmålene som Bush overser nå, må løses: Flyktninger og Tempelfjellet. Synspunkter fra en lederartikkel i Ha’aretz søndag 7. april 2002, fritt gjengitt. Avisen tilhører Israels venstreside.

ISRAELSK MENINGSMÅLING:
72 prosent støtter krigen på Vestbredden
36 prosent av den israelske befolkningen sier ja til å utvise Arafat fra de palestinske områdene, mens ytterligere 23 prosent mener han bør bli «eliminert». Bare 15 prosent av israelerne støtter å gjennoppta forhandlinger med Yassir Arafat personlig.
Alle disse tallene fremkommer i en meningsmåling som Smith Institute har gjennomført for Jerusalem Post torsdag.
Et lite flertall tror det er nødvendig å overta kontrollen over palestinske byer [for å bekjempe terroristenes infrastruktur], men bare 15 prosent mener okkupasjonen skal være permanent.

[Fra nyhetsarkiv 5. april 2002.]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart