Søk

«Avskaff UNRWA»

United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) ble opprettet for 52 år siden. Det skulle ta seg av de arabiske flyktningene etter den første krigen araberne førte for å ødelegge Israel, i 1948. Den daværende lederen, John Blandford jr. uttalte i en rapport i november 1951 at han ventet at de arabiske regjeringene ville ta ansvar for flyktningene innen juli 1952. For, skrev han: "Langvarige hjelpeoperasjoner bærer uunngåelig i seg spiren til menneskelig forringelse."

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Da UNRWA ble opprettet, hadde FN allerede et organ for hjelp til flyktninger, UN High Commission on Refugees, UNHCR (FNs høykommisær for flyktninger). På sin Internett-side forklarer UNRWA hvorfor alle andre flyktninger i verden ligger under dette organet mens palestinerne har sitt eget:

«UNRWA har mandat til å gi palestinske flyktninger humanitær hjelp, mens UNHCR har mandat … til å søke varige løsninger for flyktningeproblemene ved å gi hjelp til regjeringer.»

Annerledes sagt: UNHCR skal løse flyktningeproblemer, mens UNRWA skal videreføre ett av dem. En tidligere leder av UNRWA, Ralph Garroway, forklarte i august 1958: «De arabiske statene ønsker ikke å løse flyktningeproblemet. De ønsker å holde det som et åpent sår, som fornærmelse mot FN og som et våpen mot Israel. Arabiske ledere er uinteressert i om flyktningene lever eller dør.»

Det viser seg ved at arabiske land har betalt en svært liten del av UNRWAs budsjett. Så sent som i 1994 betalte Israel mer enn alle arabiske land bortsett fra Saudi-Arabia, Kuwait og Marokko.

UNRWA er også blitt en medskyldig i terror. Når israelerne kommer inn i flyktningeleirer, viser det seg at det som skulle være lagerplass for mat, er blitt stedet for ammunisjon og våpenfabrikker. De som skulle administrere på vegne av FN, har i praksis gitt kontrollen over til «væpnede grupper».

Normalt liv for flyktningene!
Under sitt siste besøk i Washington gikk statsminister Ariel Sharon inn for en «Marshall-plan» for de palestinske områdene. Israelske regjeringer av alle farger har gått inn for å skaffe skikkelige hus og anstendige jobber for palestinerne. Dessverre har det møtt liten interesse fra den andre siden.

I 1947 flyktet 8 millioner hinduer fra Pakistan til India og 6 millioner muslimer den andre veien. Året etter flyktet ca. 600.000 arabere fra Israel, og i løpet av få år flyktet et lignende antall jøder fra arabiske land til Israel [og dessuten mange jøder fra arabiske land til europeiske land].

Begge gruppene i India og jødene fra arabiske land ble innordnet i landene de kom til, slik som så mange andre flyktninger også er blitt, selv om disse landene var fattige og ikke fikk opprettet noe FN-organ til å hjelpe seg.

UNRWA har ikke vær til hjelp verken for palestinere eller jøder. Det har lagt stein til byrden. USA bør slutte å støtte dette organet og heller finne en måte å løse, i stedet for å videreføre, det palestinske flyktningeproblemet.

Fritt etter en lederartikkel i Jerusalem Post 15. april 2002.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart