Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

«Avskaff UNRWA»

United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) ble opprettet for 52 år siden. Det skulle ta seg av de arabiske flyktningene etter den første krigen araberne førte for å ødelegge Israel, i 1948. Den daværende lederen, John Blandford jr. uttalte i en rapport i november 1951 at han ventet at de arabiske regjeringene ville ta ansvar for flyktningene innen juli 1952. For, skrev han: "Langvarige hjelpeoperasjoner bærer uunngåelig i seg spiren til menneskelig forringelse."

Da UNRWA ble opprettet, hadde FN allerede et organ for hjelp til flyktninger, UN High Commission on Refugees, UNHCR (FNs høykommisær for flyktninger). På sin Internett-side forklarer UNRWA hvorfor alle andre flyktninger i verden ligger under dette organet mens palestinerne har sitt eget:

«UNRWA har mandat til å gi palestinske flyktninger humanitær hjelp, mens UNHCR har mandat … til å søke varige løsninger for flyktningeproblemene ved å gi hjelp til regjeringer.»

Annerledes sagt: UNHCR skal løse flyktningeproblemer, mens UNRWA skal videreføre ett av dem. En tidligere leder av UNRWA, Ralph Garroway, forklarte i august 1958: «De arabiske statene ønsker ikke å løse flyktningeproblemet. De ønsker å holde det som et åpent sår, som fornærmelse mot FN og som et våpen mot Israel. Arabiske ledere er uinteressert i om flyktningene lever eller dør.»

Det viser seg ved at arabiske land har betalt en svært liten del av UNRWAs budsjett. Så sent som i 1994 betalte Israel mer enn alle arabiske land bortsett fra Saudi-Arabia, Kuwait og Marokko.

UNRWA er også blitt en medskyldig i terror. Når israelerne kommer inn i flyktningeleirer, viser det seg at det som skulle være lagerplass for mat, er blitt stedet for ammunisjon og våpenfabrikker. De som skulle administrere på vegne av FN, har i praksis gitt kontrollen over til «væpnede grupper».

Normalt liv for flyktningene!
Under sitt siste besøk i Washington gikk statsminister Ariel Sharon inn for en «Marshall-plan» for de palestinske områdene. Israelske regjeringer av alle farger har gått inn for å skaffe skikkelige hus og anstendige jobber for palestinerne. Dessverre har det møtt liten interesse fra den andre siden.

I 1947 flyktet 8 millioner hinduer fra Pakistan til India og 6 millioner muslimer den andre veien. Året etter flyktet ca. 600.000 arabere fra Israel, og i løpet av få år flyktet et lignende antall jøder fra arabiske land til Israel [og dessuten mange jøder fra arabiske land til europeiske land].

Begge gruppene i India og jødene fra arabiske land ble innordnet i landene de kom til, slik som så mange andre flyktninger også er blitt, selv om disse landene var fattige og ikke fikk opprettet noe FN-organ til å hjelpe seg.

UNRWA har ikke vær til hjelp verken for palestinere eller jøder. Det har lagt stein til byrden. USA bør slutte å støtte dette organet og heller finne en måte å løse, i stedet for å videreføre, det palestinske flyktningeproblemet.

Fritt etter en lederartikkel i Jerusalem Post 15. april 2002.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart