«Ingen massakre i Jenin»

Lørdag 20. april hadde den israelske avisen Ha'aretz (Internett) en lederartikkel under overskriften There was no massacre in Jenin (Der var ingen massakre i Jenin). Ha'aretz er velkjent som den israelske avisen som i størst grad bringer fram palestinske synspunkter, og som forteller ubehagelige sannheter om Israels brudd på palestinernes rettigheter. Overskriften var en konklusjon som ble underbygd av teksten i lederartikkelen, som her blir referert:

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Avisen har selv hatt sine mistanker til hva som kan ha skjedd. Men nå har journalister, også fra Ha’aretz, har vært inne i leiren. Amira Hass (som er meget kritisk til Israels politikk overfor palestinerne) var der i flere dager.

Det er klart at det var intense kamper, og som i alle kriger skjer det mye som er utrolig trist. Men man er ikke uforsiktig når man fastslår hva som ikke skjedde i Jenin: Det var ingen massakrer der. Det ble ikke gitt noen ordrer fra toppen om systematisk å drepe ubevæpnede mennesker, og det ble ikke gjort noe slikt på lokalt initiativ.

I dagens Israel er det så godt som umulig å dekke over grusomheter. Vitnesbyrd fra offiserer og soldater i Jenin (mange av dem innkalt som reservister for denne operasjonen), og vitnesbyrd fra dem som observerte hva som skjedde, motbeviser påstanden om en massakre.
Kampene var harde, slik man kan vente i så tett befolkede områder. Væpnede palestinere skjøt, sprengte i luften og minela hus og smug.
Gjennom dette måtte de israelske soldatene bruke bulldosere. De led selv store tap, 23 soldater ble drept. Under slike forhold blir også sivile alltid rammet. Det er et sørgelig faktum, men det kan ikke unngås når man kriger under slike forhold.

I enkelte bestemte tilfeller bør det undersøkes om man gjorde alt som var nødvendig for å forhindre sivile tap. Men å erklære at kampene i Jenin var en «massakre», er en grunnløs beskyldning.

Offisielle talsmenn for det palestinske styret (Arafats folk) kom med grunnløse anklager om «henrettelser», og blåste til flammene av hat mot Israel. At internasjonale elementer, inkludert statsledere i Europa, har godtatt denne palestinske versjonen uten spørsmål, er et vitnemål om hvordan de er, om Israels sårbare situasjon og om Sharons negative image.

Så langt vårt referat. Dagen etter handlet lederen om behovet for hjelp til palestinere som er blitt rammet av krigen. Det har vår fulle støtte.

Undersøkelseskommisjon
– Israel har ingenting å skjule, vi vil med glede samarbeide med en undersøkelsesgruppe fra FN, sier en talsmann for statsminister Sharon lørdag 20. april. Det samme sa utenriksminister Shimon Peres til FNs generalsekretær, Kofi Annan. Det er viktig å understreke at statsrådene fra Arbeiderpartiet og fra Likud vurderer denne saken helt likt. Betingelsen for at Israel godtar undersøkelser, er at lederen skal være «profesjonell» [altså person med militær bakgrunn], ikke «politisk». [Men det ble en «politisk» leder likevel.]

Vi synes det er viktig å understreke at dette er krig, og må sammenliknes med andre kriger. Vi er overbevist om at sammenliknet med Frankrikes krigføring (f. eks. i Algerie), USAs krigføring i Irak, Kosovo og Afghanistan og alle andre vestlige lands krigføring kommer Israel meget godt ut av det. For ikke å snakke om når vi sammenlikner med krig arabere imellom, f. eks. da kong Hussein gikk løs på palestinske flyktningeleirer i Jordan i 1970 og drepte kanskje 20.000.

Eller da de ulike partene drepte hverandre i Libanon, og Arafats folk ikke var noe bedre enn noen andre. Eller krigen mellom Irak og Iran.
Det betyr ikke at alt er perfekt ved Israel. Men det betyr at Israel er bedre, ikke verre, enn andre land som er i en lignende situasjon.

Ikke hevn
Denne krigen var ikke hevn for noe. Den var ført for å redusere terroren mot Israel. Det var 125 drepte og hundrevis sårede israelere på en måned, i en kampanje som fortsatte og skulle fortsette. Etter at Israels aksjon begynte, er terroren kraftig redusert. Dersom den kraftige reduksjonen kan vare en tid framover, går det ikke lenge før krigen har spart langt flere liv enn den tok.

Hvordan det skal gå videre, avhenger av mange faktorer. Vi vil komme tilbake til noen av dem etter hvert.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart