Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Jordans mareritt

19. april avla Jordans utenriksminister Marwan Muasher et besøk hos Yassir Arafat i Ramallah. Bakgrunnen er bl. a. en opphisset stemning i Jordan. Demonstranter i hovedstaden Amman har ropt: "[Kong] Abdullah, din usling, trekk tilbake troppene". De mener med det de jordanske soldatene som beskytter den israelske ambassaden i Amman. Noen roper også grove, obskøne slagord mot kongen.

Muashers besøk var trolig for å vise at Jordan bryr seg. Det skal også vise at diplomatisk forbindelse med Israel nytter – uten en slik forbindelse ville utenriksministeren nok ikke fått lov av de israelske styrkene som omringer Arafats oppholdssted til å gjennomføre besøket.

Redd for flyktninger
Det Jordan først og fremst frykter i dagens situasjon, er at lov og orden vil bryte sammen på Vestbredden i en slik grad at mange palestinere flykter over til Jordan. Israelere oppfatter det som «urealistisk», men for palestinerne er det en reell frykt. Det kommer allerede en liten strøm av palestinere.

Kong Abdullah frykter mer for en flom av flyktninger enn for at palestinerne i Jordan skal destabilisere Jordan med ulike typer demonstrasjoner. Kongen kan håndtere intern motstand, selv om han noen ganger må bruke metoder han egentlig ikke liker.

Palestinerne har kanskje ikke så mye å tjene på å lytte til de råd Jordan måtte kunne gi. Ett av Arafats gjenværende kort er at han kan skape uro i den arabiske verden. Verken israelere eller amerikanere har noe ønske om å få islamske regimer i Jordan og Egypt.

Fritt etter en artikkel av Herb Keinon, Jerusalem Post 20.04.2002, hvor han intervjuer Asher Susser, direktør ved Dayan-senteret for Midtøsten-studier ved Universitetet i Tel Aviv.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart