Fly og fugler

Det følgende stoffet er ikke nytt. Det ble første gang brukt i et nærradioprogram i Stavanger i 1990, og har vært gjengitt andre steder også. Jeg håper at man likevel finner det interessant.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En kollisjon mellom fly og fugler er alltid farlig. Vi har opplevd det her i Norge også en rekke ganger. I heldige fall klarer flyet å ta seg tilbake til flyplassen med skader etter kollisjonen.

Er fuglen kommet inn i motoren, er det ekstra farlig. Det går som regel bra med de store flyene som har flere motorer. Men det er ikke spøk. Dersom et fly rammer en musvåk på 900 gram med en hastighet på 800 km i timen, treffer den flyet med en kraft på over 22 tonn. En ørnrammer med 40 tonn, en pelikan med over 100 tonn.
Som så mange andre problemer er også dette ekstra vanskelig i Israel. Grunnen er fugletrekket. Hvert år flyr millioner av fugler over Israel på vei fra Europa til Afrika og tilbake. Disse fugletrekkene gjør at Israel er et av verdens mest spennende land for fugle-elskere i trekk-sesongene vår og høst. Men for flytrafikken, både militær og sivil, skaper fuglene store problemer.

For noen år siden ble det innledet et nært samarbeid mellom fugleforskerne – ornitologene – og flyvåpenet i Israel. Ornitologene har samlet inn data om fuglene ved observasjoner fra bakken som vanlig, men de har også brukt motoriserte glidefly, små ubemannede fly som kalles droner og radar. De dataene som kom inn, er analysert.

Det viser seg at fuglene flyr langs helt spesielle ruter og i spesielle høyder, med meget små variasjoner i disse mønstrene. Dette har gjort flyvåpenet i stand til å finne hvilke områder og høyder som er kritiske. Ut fra dette bestemmer flyvåpenet sin trening. All trening i de farlige sonene er forbudt. Det er bare ved krigshandlinger at dette kan fravikes. Også den sivile luftfarten har nytt godt av det forskerne er kommet fram til.

Siden dette ble gjennomført, har det ikke vært noen ulykker mellom fly og fugler i trekk-periodene. Men forskningen fortsetter, blant annet for å se om vær og andre forhold bringer variasjoner som en bør ta hensyn til.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart