Russland og Irak

Uri Dan er en reporter som er kjent som en nær venn av statsminister Ariel Sharon. I slutten av september var han med Sharon på besøk i Russland.

Sharon er en god venn av president Vladimir Putin i Russland. Kontakten blir bedre av at Sharon kan snakke med Putin og de andre på russisk. Sharon er riktignok født i det daværende Palestina (nå Israel), men foreldrene var fra Russland, så han lærte russisk i barndomshjemmet.

I en artikkel etter besøket i Moskva (Jerusalem Post 2. oktober 2002) oppsummerer Uri Dan noen inntrykk fra besøket. Han mener at russerne ikke egentlig er imot det planlagte amerikanske angrepet på Saddam Hussein, selv om de til dels later som de er det. Putin forstod det veldig godt da Sharon sa til ham at etter alle disse årene nytter det ikke med inspektører, irakerne har hatt altfor god anledning til å gjemme de farlige våpnene altfor godt bort.

Men Russland bruker anledninger til å få en fot og flere innenfor igjen, både i Irak og i andre land. Det er et velberegnet spill: Den tilsynelatende motstanden mot krigen er noe russerne viser fordi de vet at det ikke vil forhindre en krig som også de anser som uunngåelig.

Russerne har nettopp inngått en økonomisk kontrakt på ca. 300 milliarder kroner med Irak! De håper at noen av de økonomiske kontaktene vil overleve krigen og fjerningen av Saddam Hussein.
Sharon sa etter besøket at USA, Russland og Israel er de landene som er mest utsatt for muslimsk terror. Det er et viktig grunnlag for samarbeid mellom de tre landene.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart