Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kongressen om Jerusalem

I slutten av september vedtok den amerikanske Kongressen en lov om utenrikspolitiske forhold. Den inneholdt bl. a. det amerikanske utenriksdepartementets budsjett og trekker opp Kongressens retningslinjer for departementet.

Seksjon 214 har overskriften USAs politikk angående Jerusalem som Israels hovedstad. Der er det vedtatt en rekke tiltak som skal gjøre slutt på at det amerikanske utenriksdepartementet behandler Jerusalem som en by som ikke tilhører noe land:
Det amerikanske staten har ikke lenger lov å bruke penger på noe dokument som lister opp navn på hovedsteder uten at Jerusalem er listet som Israels hovedstad.

Amerikanske statsborgere født i Jerusalem skal nå kunne skrive inn Israel som deres fødselsland. Hittil har det bare stått Jerusalem der, som om byen ikke tilhører noe land.

Det amerikanske konsulatet i Jerusalem har fungert uavhengig av den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, og i praksis vært en ambassade for palestinerne. Det skal nå være slutt. Konsulatet i Jerusalem skal være som andre konsulater: Underlagt ambassaden i landet. Dessuten skal presidenten starte straks med å forberede flytting av USAs ambassade i Israel til Jerusalem.

Loven gir også restriksjoner for amerikansk hjelp til Libanon og det palestinske området.

Bush sier nei
President Bush har undertegnet loven, men sier at han betrakter seksjon 214 bare som «rådgivende». For ifølge grunnloven har presidenten rett til å fastsette den amerikanske utenrikspolitikken, og Kongressen har ikke rett til å bestemme i slike saker.

Dette har vakt sterke reaksjoner i Kongressen. En demokrat som har støttet loven, sier at saken kan bli brakt for retten, slik at den får avgjøre om Kongressen har rett til å vedta en slik lov.

Arafat kaller loven «en katastrofe», og en rekke arabiske og muslimske ledere bruker sterke ord mot den.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart