Fatah truer israelske drusersoldater

De israelske araberne blir ikke innkalt til militærtjeneste. Det er etter ønske av deres ledere. Israels fiender er arabiske, og de ønsker ikke å krige mot sine egne.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Men det er anledning for arabere å melde seg frivillig til det israelske forsvaret. Og det er det faktisk en del som gjør. En av årsakene er bedre yrkesmuligheter: Militæret utgjør en større del av samfunnet i Israel enn i andre land. For eksempel leverer en stor del av bedriftene produkter og tjenester til forsvaret. Man må være sikkerhetsklarert for å få mange av disse jobbene. Det blir man ikke hvis man ikke vil gjøre militærtjeneste. Militæret i seg selv kan også være en fin karriere.
Det er også andre grunner: En del kristne arabere innser at de egentlig er i samme båt som jødene: Kristne under muslimsk styre har det sjelden særlig bra.

Tradisjonelt har en del beduiner meldt seg til tjeneste. De er ofte utrolig dyktige stifinnere: De kan finne fram i ørkenen, og de er dyktige til å tyde spor. Selv om en del arabiske medlemmer av Knesset og noen andre arbeider hardt for å få beduinene til å la være å melde seg, er det fremdeles en del som gjør det.

Druserne
Den eneste gruppen arabere som blir innkalt til forsvaret på linje med jødene, er druserne. De snakker arabisk, men har en egen religion. I den religionen inngår det at de skal være lojale mot staten de bor i. Druserne deler også jødenes erfaringer som minoritet i muslimske områder.

Dessverre har den israelske staten ikke behandlet druserne etter det de fortjener. Drusiske landsbyer er ofte meget fattige, og får lite penger av staten. Mange vil si at det er en av de store skandalene i Israel. Dessuten er det farlig, fordi det svekker drusernes lojalitet og kan i verste fall føre til at de fleste blir fiendtlige mot Israel.

For mange drusere blir derfor forsvaret den karriereveien de velger. Druserne er kjent som lojale og dyktige soldater. En uforholdsmessig stor del av Israels falne er drusere.

Kritikk fra palestinerne
Nå har Fatah, Arafats egen grein av PLO, utstedt en erklæring hvor de kommer med trusler mot Israels druser-samfunn. De beskylder drusiske soldater for å være mer grusomme enn jødene i møte med befolkningen på Vestbredden, og truer med mottiltak mot druserne.

Det er kjent at uforholdsmessig mange drusere tjenestegjør i grensepolitiet, som ofte er de som rykker ut når det er bråk og opptøyer på Vestbredden. Palestinerne har lenge kommet med anklager om at druserne er de mest grusomme, de mest vanskelige å snakke med og ofte de som opptrer mest uhøflig. De er også blitt beskyldt for å være raskere til å skyte enn jødiske soldater.
Den mest kjente druserlederen, tidligere minister Salah Tarif, avviser beskyldningene, og sier at han aldri har funnet bevis for dem. En israelsk forsker sier at dette er et ledd i palestinernes forsøk på å trekke de israelske araberne og druserne inn i sin kamp.

Det er en viss frykt i det drusiske samfunnet for terrorangrep rettet mot dem. Verken israelerne generelt eller druserne spesielt har tenkt i slike baner, så druserne er lite sikkerhetsbevisste på den måten. Det vil derfor kanskje være lettere for selvmordsterrorister å komme inn i drusiske områder.

Salah Tarif sier at det kan være uheldig at talsmenn for den israelske hæren ofte framhever at det var drusiske soldater som drepte den og den terroristen. Det kan noen ganger virke som om det er druserne som gjør det skitne arbeidet i den israelske hæren.

Men det er ikke noe nytt at palestinerne er negative til druserne, som mange nok betrakter som en slags forrædere.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart