Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Irrasjonell økonomi

16. oktober hadde Calev Ben-David noen tanker rundt Nobelprisen, mest litteraturprisen. Han kommenterer folk som har fått litteraturprisen (som Karl Gjellerup, Henrik Pontoppidan og Carl Gustaf von Heidenstam og andre som få kjenner noe særlig til nå) og folk som ikke har fått det, som Leo Tolstoi, Henrik Ibsen, James Joyce og andre. Årets litteraturpris til den ungarsk-jødiske Holocaust-overleveren Imre Kertész ble kanskje gitt mer som en markering mot den økende antisemittismen i Europa enn som en påskjønnelse av hans litterære arbeider.

Og så kommenterer Ben-David årets økonomipris, med typisk jødisk selvironi: ".. en israeler vant en Nobelpris dette året, Daniel Kahneman fikk prisen i økonomi. Kanskje regnet ikke det svenske akademiet med at han er israeler, for han har også amerikansk statsborgerskap og har bodd noen år i USA. Personlig tror jeg [skriver Ben-David] at Kahnemans israelske arv har spilt en stor rolle i hans arbeid. Han vant prisen for å ha ‘motbevist de vanlige oppfatningene om at økonomiske beslutningsprosesser er rasjonelle’. Det er noe nesten alle israelere kunne fortelle deg, særlig i de ukene da Knesset diskuterer budsjettet. [Det er ikke mye som er rasjonelt der.] Ja, jeg tror faktisk at Kahnemans teori kan utvides til å gjelde så godt som all beslutningtaking i dette landet [Israel]. Og, for dens saks skyld, utvelgelsesprosessen av Nobelpriser i det svenske akademiet."

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart