Kvinne i NRP

NRP, det nasjonalreligiøse partiet, er det partiet i Israel som har vært med i flest regjeringer gjennom historien. Lenge var det i samarbeid med Arbeiderpartiet. Men etter at Israel fikk kontrollen over hele Jerusalem og Vestbredden i 1967, ble partiet gradvis radikalisert og nasjonalisert. I dag står partiet til høyre for Likud.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

NRP er såkalt «moderne ortodokse». Det betyr bl. a. at ungdommen som sogner til dette partiet, gjør militærtjeneste. Dette i motsetning til haredim, de såkalt ultra-ortodokse, hvor et stort antall menn studerer teologi hele livet og slipper å gjøre militærtjeneste. De moderne ortodokse deltar også i utdanning og yrkesliv på linje med flertallsbefolkningen.

Kvinne på 5. plass
Ingen ultra-ortodokse partier har noen kvinner på sine kandidatlister. NRP hadde forrige gang en kvinne på 8. plass. Med 4-5 mandater i Knesset var det en urealistisk plassering. Denne gangen er det bestemt at en kvinne skal ha 5. plass på listen. Det er første gang et ortodokst parti har en kvinne på en «realistisk» plass ved valget i Israel.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart