Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kvinne i NRP

NRP, det nasjonalreligiøse partiet, er det partiet i Israel som har vært med i flest regjeringer gjennom historien. Lenge var det i samarbeid med Arbeiderpartiet. Men etter at Israel fikk kontrollen over hele Jerusalem og Vestbredden i 1967, ble partiet gradvis radikalisert og nasjonalisert. I dag står partiet til høyre for Likud.

NRP er såkalt «moderne ortodokse». Det betyr bl. a. at ungdommen som sogner til dette partiet, gjør militærtjeneste. Dette i motsetning til haredim, de såkalt ultra-ortodokse, hvor et stort antall menn studerer teologi hele livet og slipper å gjøre militærtjeneste. De moderne ortodokse deltar også i utdanning og yrkesliv på linje med flertallsbefolkningen.

Kvinne på 5. plass
Ingen ultra-ortodokse partier har noen kvinner på sine kandidatlister. NRP hadde forrige gang en kvinne på 8. plass. Med 4-5 mandater i Knesset var det en urealistisk plassering. Denne gangen er det bestemt at en kvinne skal ha 5. plass på listen. Det er første gang et ortodokst parti har en kvinne på en «realistisk» plass ved valget i Israel.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart