Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Krig før sommeren?

Det blir hevdet av mange av de amerikanske styrkene ikke ønsker å kjempe om sommeren fordi heten gjør at noe av utstyret deres ikke kan brukes. Dette er kanskje en myte, for det ikke noe tegn til at den amerikanske regjeringen tenker slik.

Men dersom det stemmer, vil en slik situasjon begrense en amerikansk offensiv til den korte perioden mellom tiden da styrkene er klare og til sommeren begynner. I øyeblikket ser det ut til å kunne være fra midten av januar og kanskje til slutten av mars. Hvis det er stemmer, kan Saddam forpurre det hele ved å late som om han samarbeider i tre-fire måneder. Det ser ut for å være hans opplegg akkurat nå.

Hvis Bush angriper og lykkes, vil han få stor støtte i USA. Men hvis noe går galt, kan han bli jaget fra embetet i unåde. Det kan være hvis det blir store tap i amerikanske soldater eller sivile irakere, hvis det blir regional reaksjon, økt terror eller et Irak i kaos etter at Saddam er fjernet.

Når det kommer til stykket, har ikke Saddam så stor støtte i regionen. De fleste statene støtter USA stilltiende (unntaket er Saudi-Arabia). Iran skjeller riktignok USA ut, men lar det skinne igjennom at det ikke vil gjøre noe konkret for å hindre at Saddam blir fjernet.

Noen punkter, fritt gjengitt, fra en lang artikkel i Jerusalem Post 16. desember av Barry Rubin.

 

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart