Palestinsk strid om Jerusalem

Arafat har utnevnt en minister for Jerusalem-saker. Han heter Samir Ghosheh. Hans tittel er "minister for Orient House". Orient House var et slags utenriksdepartement for Arafats styre i Jerusalem. Men siden Jerusalem er under israelsk kontroll, godtok ikke Israel det, og stengte huset i august 2001. Samir Ghosheh må derfor finne et annet sted å tjenestegjøre. Det blir trolig i Ramallah-området, som ikke er langt unna.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Ghosheh er 61 år gammel. Han sier at han vil samle alle institusjoner som har med det palestinske styret å gjøre under sin kommando.

Sari Nusseibeh
Det er bare det at det allerede finnes en mann som trodde at han hadde den oppgaven Ghosheh er utpekt til. Han heter Sari Nusseibeh. Vi har omtalt ham flere ganger. Han er representanten for PLO i Jerusalem, og ble utpekt nå i oktober etter at den tidligere PLO-representanten, Faisal Husseini, døde av sykdom under et besøk i Golfen.

I typisk stil har Arafat utpekt Ghosheh uten å snakke med Nusseibeh om det og uten å definere hvilke oppgaver hver av de to skal ha. Nusseibeh fikk vite om utnevnelsen via media. For å gjøre forvirringen enda større har Arafat nå også opprettet en «Jerusalem-komite» som skal ta seg av sakene til Jerusalems arabere. Det er en kjent metode fra Arafats side: Sørge for at flere av hans undersåtter bekjemper hverandre, slik at ingen blir for sterke og alle blir avhengige av at han hindrer full krig mellom de ulike fraksjonene.

Sari Nusseibeh har flere ganger kommet med mer moderate uttalelser enn de andre palestinske lederne. Han er den eneste på et så høyt nivå som sier rett ut at palestinerne må oppgi «retten til å vende tilbake», dvs. at 6-700.000 palestinere som flyktet i 1948 og deres mange etterkommere (4-5 millioner i alt) skal ha rett til å flytte til Israel og overta sine gamle eiendommer. Nusseibeh sier at alle må forstå at Israel ikke kan gå med på noe slikt.

De nye utnevnelsene er et klart signal fra Arafat om han misliker Nusseibehs uttalelser. Men han benekter at Nusseibeh er sparket. Det kan være nyttig å ha et «moderat alibi» som mediene kan sitere i Vesten for å gi publikum inntrykk av det palestinske styret mener noe annet enn det gjør.

Relaterte artikler:
Med rett til landet
Vekk med flyktningeleirene
Arafats mann i Jerusalem
PLO: Ikke oppgi «retten til å vende tilbake»

 

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart