Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Mitzna overveier å trekke seg

Valget i januar var et kraftig slag for venstresiden i Israel. Arbeiderpartiets Knesset-gruppe ble redusert, og Meretz hadde en sterk tilbakegang. Til sammen betyr det at disse partiene og deres slagkraft er betydelig svekket.


Hvem
er Amram Mitzna?

Valget i januar var et kraftig slag for venstresiden i Israel. Arbeiderpartiets Knesset-gruppe ble redusert, og Meretz hadde en sterk tilbakegang. Til sammen betyr det at disse partiene og deres slagkraft er betydelig svekket.

Arbeiderpartiets vedtekter sier at når partiet har tapt et valg, skal det være nytt valg på leder i partiet i løpet av 14 måneder etter valget. I det siste har Amram Mitzna, som ble leder i Arbeiderpartiet like før valget og som av mange får hovedskylden for det dårlige valgresultatet, antydet at det ikke er sikkert at han vil stille opp i en ny periode. Med andre ord at han trekker seg som leder.

Begrunnelsen er at han har så sterke motstandere i partiets gruppe i Knesset at han ikke har kontroll over partiets politikk. Dessuten har partiet en kjempemessig gjeld: Partiet skylder hele 200 millioner kroner. Og på grunn av det dårlige valgresultatet blir støtten til partiet redusert.

Stemningen i partiledelsen er meget dårlig. Det er stadige konfrontasjoner hvor folk skjeller hverandre ut. Det gjelder også toppledere som Benjamin Ben-Eliezer, Shimon Peres og andre.
Mens Amram Mitzna fremdeles ikke ønsker å gå inn i en Sharon-regjering, snakker Shimon Peres om «nye betingelser som endrer situasjonen» og gjør det mulig å delta i regjeringen. Den tidligere lederen, Benjamin Ben-Eliezer, har sagt at Arbeiderpartiet vil gå inn i regjeringen «innen seks måneder». Dalia Itzik, «innpisker» i partiet og tidligere minister i Sharon-regjeringen, holder kontakt med toppolitikere i Likud.

Kilde: To artikler av Yossi Verter i Ha’aretz 26. og 27. februar 2003.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart