Rekordstigning i Gennesaretsjøen

I midten av mai stiger ikke lenger vannflaten i Gennesaretsjøen, slik den har gjort i hele denne vinterperioden. Nå renner det ikke mer vann inn i sjøen enn det som erstatter vannet som blir pumpet ut og det som fordamper.

Israel har middelhavsklima, det vil si at det regner i vinterhalvåret og er tørt i sommerhalvåret. Siden regnsesongen begynte i vinter, har vannet i innsjøen steget med 4,70 m. Det er ny rekord. Nå er overflaten 209,72 meter under havets nivå. Dersom vannet hadde steget mer enn 82 cm til, ville Israel ha åpnet portene ved Deganya og latt vann renne videre ned til Dødehavet. Ellers kunne det ha blitt flom i Tiberias.

I Bibelen kalles sjøen Gennesaretsjøen, Galiea-sjøen og Tiberias-sjøen. Det var sjøen hvor Peter og hans bror Andreas var fiskere, og hvor Jesus ifølge evangeliene gikk på vannet, stilte stormen og hjalp sine disipler til rekordfangst. Den er nå Israels største vannreservoar.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart