Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Rekordstigning i Gennesaretsjøen

I midten av mai stiger ikke lenger vannflaten i Gennesaretsjøen, slik den har gjort i hele denne vinterperioden. Nå renner det ikke mer vann inn i sjøen enn det som erstatter vannet som blir pumpet ut og det som fordamper.

Israel har middelhavsklima, det vil si at det regner i vinterhalvåret og er tørt i sommerhalvåret. Siden regnsesongen begynte i vinter, har vannet i innsjøen steget med 4,70 m. Det er ny rekord. Nå er overflaten 209,72 meter under havets nivå. Dersom vannet hadde steget mer enn 82 cm til, ville Israel ha åpnet portene ved Deganya og latt vann renne videre ned til Dødehavet. Ellers kunne det ha blitt flom i Tiberias.

I Bibelen kalles sjøen Gennesaretsjøen, Galiea-sjøen og Tiberias-sjøen. Det var sjøen hvor Peter og hans bror Andreas var fiskere, og hvor Jesus ifølge evangeliene gikk på vannet, stilte stormen og hjalp sine disipler til rekordfangst. Den er nå Israels største vannreservoar.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart