Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terror virker mot sin hensikt

I løpet av få dager i mai var det store terrorangrep på steder så langt borte fra hverandre som Saudi-Arabia og Casablanca. I Saudi-Arabia ble ingen jødiske mål rammet, for jøder har ikke hatt adgang til det hellige landet på mange hundre år. Så de muslimske helligdommene blir ikke forurenset av at det er jøder der. I Marokko derimot var et jødisk samfunnshus og et gammelt jødisk gravsted blant målene for terrorhandlingene. Men ingen jøder ble drept eller skadet, for samfunnshuset var ikke åpent akkurat da.

Islamismen mislykket
Tyve år etter revolusjonen i Iran har islamistene ikke lykkes i å ta makten i regionen. Egypt og de fleste andre arabiske statene har slått dem tilbake ved å bruke en kombinasjon av tiltak: Fengsling og annen undertrykkelse, manipulering av nasjonalisme, ettergivenhet overfor islamismen på enkelte felter og en dyktig bruk av de religiøse verdiene regimene måtte rå over [som f. eks. at kongeslekten i Jordan stammer i rett linje fra profeten, Muhammed].

Islamistene står derfor svakt i de fleste arabiske land. Og de har ikke så mye støtte i befolkningen heller. De siste aksjonene tyder derfor på at de islamske terroristene ikke ønsker å drepe arabere eller true de arabiske regimene. Angrepene ble derfor rettet mot jødiske og vestlige mål.

Terror mot Vesten i arabiske land
Det er interessant å se at disse angrepene ikke foregikk i noe vestlig land, men i arabiske land. Etter de store angrepene i USA, har kampen mot terror fått en ny kraft i Vesten. Selv om kampen er vanskelig, ser det ut for at den har vært tilstrekkelig til at terroristene finner det vanskelig å slå til i vestlige land, og i stedet konsentrerer oppmerksomheten mot vestlige mål i arabiske land og Pakistan.

Dersom dette viser seg å være riktig, er det (tross alt) oppmuntrende. Det betyr i så fall at selv om europeerne har vært ivrige etter å gjøre innrømmelser på Israels vegne, og dermed oppmuntret terroristene, har det lykkes USA å begrense deres virksomhet.

Det viser seg også at terroristene sjelden oppnår noen egentlige politiske resultater ved terroren. Ofrene blir sinte, og det virker ofte mot sin hensikt.

Fritt etter en artikkel i Jerusalem Post 20. mai av Barry Rubin.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart