Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel – tilflukt for muslimsk forfølgelse

I Frankrike har det vært en bølge av vold og hetsing rettet mot jøder som bor i Frankrike, i stor fra muslimers side. En stor del av disse jødiske familiene er opprinnelig flyktninger fra det muslimske Nord-Afrika. Bakgrunnen for volden mot jøder er de angivelige ugjerningene jødene i Israel gjør mot palestinere.

11. april 2002 ble en synagoge i Tunisia utsatt for en terror-eksplosjon, hvor 16 mennesker ble drept. Ti av dem hadde tysk statsborgerskap, og Tyskland godtok ikke Tunisias forsøk på å dysse saken ned. En talsmann for Al-Qaida sa at terrorhandlingen ble utført fordi en ung muslim «ikke orket å se sine brødre i Palestina bli drept mens jøder går rundt nyter livet og fritt kan gjennomføre sine ritualer». Jødene skulle altså rammes til tross for at ingen av dem var israelere. Vi meldte om dette i nr. 2/2002 av Midtøsten i fokus.

I nr. 1/2002 refererte vi en tale holdt 22. januar 2002 på Al-Jazeerah av Abdullah Bin-Matruk Al-Haddal, en predikant fra Departementet for islamske saker i Saudi-Arabia. Han kalte de amerikanske jødene «brødre av aper og svin». «Vi advarer USA og råder dem til å kvitte seg med jødene.» – Det uhyggelige er at den slags forkynnelse nok ikke er noe enestående, men veldig lite av det som tales i moskeer når fram til oss utenforstående.

Nå nylig har vi hatt terror-handlingen i Casablanca. Den var rettet blant annet mot et jødisk samfunnshus og et jødisk gravsted. Statsministeren i det muslimske Malaysia, Mahatir Muhammad, sa 17. mai at disse bombeangrepene er et direkte resultat av muslimsk sinne mot «den aggressive politikken Israel fører mot palestinerne». Dermed har han jo langt på vei legitimert voldshandlinger som blir rettet mot jøder som ikke bor i Israel. De få jødene som er igjen i Marokko, skal åpenbart jages bort.

Rammer dem som har valgt å ikke flytte til Israel
Sterke røster i den muslimske verden vil altså fordrive jødene fra Marokko (hvor det bor ca. 4.000 jøder) og Tunisia, de to arabiske landene hvor det vel er flest jøder igjen. Det er under 10.000 jøder i arabiske land av ca. en million rundt andre verdenskrig. Det er jøder som har valgt å ikke flytte til Israel, selv om de fleste tidligere naboer gjorde det.

Bevis for at Israel trengs
De samme muslimene som støtter bruk av terror mot jøder i arabiske land, bruker sterke ord om at jødene ikke er noe folk som hører sammen. Men når muslimer forfølger «sine» jøder for det jøder i andre deler av verden gjør, innebærer jo at de anerkjenner at jødene hører sammen – til og med i den grad at noen straffes for det andre gjør.

Hadde den muslimske verden gått inn for at jødene skal behandles skikkelig (dvs. som andre mennesker) i resten av verden, hadde det vært en slags logikk i at de vil nekte jødene å ha sitt eget land. Men når jøder over hele verden skal jages fra stedene de bor, vil rett-tenkende mennesker se at det innebærer at disse jødene har rett til en «nødhavn». Det har de da også fått i ørlille Israel. Det er helt urimelig at de som vil drive terror mot jødene i resten av verden, skal nekte dem å ha sitt eget land hvor de kan være i flertall og kontrollere sine egne liv.

Naturlig konklusjon
Lederen for Forbundet av marokkanske jøder, Sam Ben-Sheetrit, har da også trukket den eneste naturlige konklusjonen av det som skjer. Han oppfordrer de gjenværende jødene i Marokko til å flytte til Israel så fort som mulig. Det er ikke noen plass for dem i den arabiske verden.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart