De unge støtter Likud

Ved siste valg fikk statsminister Ariel Sharons parti, Likud, 40 av de 120 mandatene i Israels parlament, Knesset. Det var en oppgang fra 19 i forrige periode. Arbeiderpartiet derimot gikk tilbake fra 26 til 19 mandater.

Utslagene er enda sterkere når vi ser på partiene som er i allianse med de to store partiene. Meretz, Israels «SV», gikk ned fra 10 til 6 mandater. Også de arabiske partiene gikk noe tilbake. Sentrum og høyresiden gikk sterkt fram.

Forskjellen mellom Likud og Arbeiderpartiet er stor også på andre måter. I aldersgruppen 18-21 år støtter ikke mindre enn 40 % Likud, mens bare 3 % støtter Arbeiderpartiet. Kjernevelgerne i Arbeiderpartiet er eldre.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart