Overfylte fengsler

Den nåværende palestinske voldsbølgen begynte i september 2000. Siden er antallet "sikkerhetsfanger" i israelske fengsler tredoblet. Tallet er ventet å fortsette å øke.

Det er i alt 11.669 fanger i israelske fengsler, ifølge minister for indre sikkerhet, Tzahi Hanegbi. Det er så mange at det ikke en gang er senger til alle: 600 fanger må sove på golvet. Gjennomsnittlig har hver fange 3 kvadratmeter golvplass. I Europa er standarden 9 kvadratmeter.

2.500 av fangene er «sikkerhetsfanger», mot 800 før voldsbølgen startet.

Det trengs flere fengsler, men det er økonomisk krise og vanskelig å finne plass til det på budsjettene. Regjeringen har derfor godkjent et privat fengsel i Beersheba-området. Det skal gjøres ferdig til 2006, og ha plass til 1.600 fanger. Hvis dette prosjekter viser seg å være vellykket, skal det bygges ett privat fengsel til.

Fengselsvesenet driver forsøk med hjemmesoning for mindre alvorlige forbrytelser. Fangen skal da ha elektronisk merking som tillater overvåking hele tiden. Noen slipper også å sone siste del av straffen sin for å gi rom for nye fanger.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart