Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Overfylte fengsler

Den nåværende palestinske voldsbølgen begynte i september 2000. Siden er antallet "sikkerhetsfanger" i israelske fengsler tredoblet. Tallet er ventet å fortsette å øke.

Det er i alt 11.669 fanger i israelske fengsler, ifølge minister for indre sikkerhet, Tzahi Hanegbi. Det er så mange at det ikke en gang er senger til alle: 600 fanger må sove på golvet. Gjennomsnittlig har hver fange 3 kvadratmeter golvplass. I Europa er standarden 9 kvadratmeter.

2.500 av fangene er «sikkerhetsfanger», mot 800 før voldsbølgen startet.

Det trengs flere fengsler, men det er økonomisk krise og vanskelig å finne plass til det på budsjettene. Regjeringen har derfor godkjent et privat fengsel i Beersheba-området. Det skal gjøres ferdig til 2006, og ha plass til 1.600 fanger. Hvis dette prosjekter viser seg å være vellykket, skal det bygges ett privat fengsel til.

Fengselsvesenet driver forsøk med hjemmesoning for mindre alvorlige forbrytelser. Fangen skal da ha elektronisk merking som tillater overvåking hele tiden. Noen slipper også å sone siste del av straffen sin for å gi rom for nye fanger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart