Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sharon populær i USA

Fra 28. april til 15. mai i år ble det gjennomført en stor meningsmåling i 20 land. 16.000 personer ble spurt om sine synspunkter på en rekke saker. Undersøkelsen ble gjennomført for Pew Research Center for the People and the Press, dels som personlige intervjuer, dels gjennom telefon. Undersøkelsen kan sammenliknes med en lignende undersøkelse i 44 land sommeren 2002.

Ikke uventet etter Irak-krigen viste undersøkelsen at oppfatningen av USA er blitt vesentlig dårligere. I Frankrike hadde antallet mennesker som hadde en positiv oppfatning av USA gått ned fra 63 % til 43 %. I Russland var nedgangen fra 61 % til 36 %. I Storbritannia var nedgangen mindre: Fra 75 % til 70 %. Det eneste landet i undersøkelsen hvor oppfatningen hadde bedret seg, var Pakistan. Men der var det uansett på et lavt nivå: Opp fra 10 % til 13 %.

Israel ble undersøkt den siste gangen, men ikke forrige gang. Der var støtten til USA 79 %. I Jordan og de palestinske områdene var den 1 %.

Et flertall i syv muslimske stater sa at det er ikke mulig å gi palestinerne deres rettigheter så lenge Israel fortsatt eksisterer. I de palestinske områdene sa 80 % at fredelig sameksistens ikke er mulig. Det samme mente 68 % av de israelske jødene og 62 % av de israelske araberne.

På spørsmål om hvilke ledere man hadde tillit til, svarte 71 % av palestinerne at de hadde tillit til Osama bin Laden, 69 % hadde tillit til Yasser Arafat. I Israel fikk president George W. Bush topplassering med 83 %, deretter Tony Blair med 76 % og Ariel Sharon med 68 %.

Spesielt interessant er det at amerikanerne hadde Sharon på tredje plass, med 49 %, etter Blair og Bush.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart