Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorister er «beskyttede sivile»

Antonio Cassesse er tidligere president i FNs internasjonale forbrytertribunal. I et rettspapir til Israels høyesterett har han forklart hva som er tillatt i terrorbekjempelse ifølge internasjonal lov:

Alle mennesker blir delt i to kategorier: Stridende og sivile. Sivile er beskyttet så lenge de ikke tar i bruk våpen. En sivil som bruker våpen, kan drepes så lenge han er med i kampene eller bærer våpen på vei til et slag. Ellers kan han arresteres og stilles for retten.

At en sivil person deltar i væpnet kamp, fratar ikke ham eller henne en sivil status. Det gjelder både når de har gjort terrorhandlinger tidligere og når de planlegger terror i framtida. Men palestinere som gjennomfører «fiendtligheter» uten å skille seg fra befolkningen (altså bruke uniform), begår med det krigsforbrytelser.

Så langt er det synspunkter fra Antonio Cassesse, fritt gjengitt.

Fri adgang til å drepe
Resultatet av denne «internasjonale loven» er altså at palestinere fritt kan planlegge, lære opp, utruste og sende ut palestinere på terroroppdrag mot israelere. Så lenge de oppholder seg i de palestinsk-kontrollerte områdene, skal de ikke en gang kunne arresteres. Riktignok blir de stemplet som «krigsforbrytere». Men det har ingenting å si når de er helter i sitt eget miljø og det palestinske styret ikke fengsler dem, og heller ikke fratar dem dødens redskaper.
Og de som blir arrestert av Israel, skal settes fri igjen etter kort tid, ellers blir det ikke noen «fredsprosess». Dette er et krav Israel møtes med akkurat nå.

Nødvergerett
Israel godtar ikke dette. Dersom lovene virkelig skulle være slik, må de endres. Det kan ikke være riktig at noen skal få drive drap på israelske sivile i stor stil uten å måtte stå til rette for det. Israel må, som alle andre, ha nødvergerett.

Selvsagt skulle de aktuelle terroristene vært arrestert og fengslet, ikke drept av israelske raketter. Israel har da også gitt det palestinske styret lister over hvem som leder og driver terror, og forlangt at disse folkene sperres inne. Men når palestinerne ikke gjør noe som monner, men lar disse terroristene stort sett gå fri, har Israel ikke noe annet valg enn å henrette terror-lederne.

Selv finner jeg det meget rimelig at de som erklærer at de er i krig med Israel, og opptrer i samsvar med det, må finne seg i at krigen går begge veier.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart