Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Turismen øker igjen

I 2002 kom det 2,4 millioner turister til Israel. Den nåværende intifadaen startet i september 2000. Så i 2001 kom det 1,2 millioner. Og i 2002 kom det 0,86 millioner. Israels turistminister håper at det vil bli 1,2 millioner dette året.

Etter at Irak-krigen sluttet, og etter at det for alvor ble tale om veikartet, har turismen igjen vist en økende tendens. I juni var den 44 % høyere enn juni 2002. Vardit Kaplan fra turistdepartementet sier til Jerusalem Post 23. juli at det er en sterk forbindelse mellom turisme og fredshåp.

De siste årene har Israel lagt om turistreklamen. I stedet for å rette den mot hele befolkningen i vestlige land, har den vært rettet mot spesielle målgrupper: Jødiske og kristne ledere og jødiske organisasjoner. Fra USA kommer ofte kristne ledere med store grupper turister.

Det har også vært en viss økning av jødiske ungdommer som kommer på studieturer til Israel, mest fra USA. Inntil år 2000 kom ca. 13.000 hver sommer. Nå siste sommer kom 3.000. Det var dobbelt så mange som i 2002.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart