Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

«Martyrleir» i Galilea

Vi har tidligere lagt ut artikkelen Sommerleir til vold, hvor vi forteller om sommerleirer for arabiske barn som ikke er israelske statsborgere (fra Jerusalem, Vestbredden og Gaza). Der blir ungdom som har brukt vold og er blitt "martyrer" satt opp som forbilder for barna og de unge. Det ser ut for at det bygges opp til en ny "intifada", som sikkert skal bli like "spontan" som den forrige.

Vi har tidligere lagt ut artikkelen Sommerleir til vold, hvor vi forteller om sommerleirer for arabiske barn som ikke er israelske statsborgere (fra Jerusalem, Vestbredden og Gaza). Der blir ungdom som har brukt vold og er blitt «martyrer» satt opp som forbilder for barna og de unge. Det ser ut for at det bygges opp til en ny «intifada», som sikkert skal bli like «spontan» som den forrige.

Nå er det skjedd noe som mange israelere betrakter som enda verre: En tilsvarende sommerleir (for 300 arabiske barn i grunnskolealder) er blitt holdt i Israel, for barn som er israelske statsborgere.

I leiren
I leiren lærte de om helter: Selvmordsbombere og ledere for terror-organisasjoner. Spesielt populær er Yihye Ayyash («ingeniøren»), som stod bak mordet på over 60 israelere ved selvmordsbombere før han selv ble drept av israelske sikkerhetsfolk i 1996. (Drapene var under regjeringen Peres.)

Barna lærte sanger: «Vi vil ikke ha mel. Vi vil ikke ha sardiner. Vi vil ha bomber, at bomber styrer.» En annen sang: «Løft hodet, se din hellighet. Overvinn Washington. Vi vil ikke ha ID-kort [israelsk statsborgerskap]. Vi vil lovprise martyrenes blod.»

Barna lærte også at jøder ikke har noen rett til å bo i Israel. Og hvor skal jødene gjøre av seg? De skal dra tilbake dit de kom fra, til Polen og Russland. [Av en eller annen grunn er det ingen som nevner de landene hvor ca. halvparten av jødene kommer fra, nemlig de arabiske og andre muslimske.] Og ellers fikk barna et halssmykke hvor kartet over Israel var dekket av et palestinsk flagg.

Barna fikk høre at de lever under israelsk okkupasjon både i Haifa og Majd el-Kurum (som ligger i selve Israel) og i «områdene» (Vestbredden og Gaza). «Vi vil fortsette å kjempe til Palestina er frigjort.» I en bok som ble lest, heter det: «Det er best å dø som martyr for sitt hjemland, sin nasjon, for landet du kom fra og som du vil dra til.»
Målsettingen for leiren var å tømme barnas hode for det de har lært i israelske skoler («det zionistiske utdanningssystemets propaganda»).

Etter leiren
Leiren fant sted i den arabiske Kabul-landsbyen, som ligger mellom Karmiel og Akko. Den ble rapportert på israelsk TV, kanal 10. Det førte til at politiet kom og stengte leiren, og startet etterforskning av om noen har brutt loven (bl. a. ved å oppfordre til vold).

Flere innbyggere i landsbyen ble sinte da de forstod hva som var skjedd på deres område. Tidligere har den hatt andre typer sommerleirer, hvor jødisk og arabisk ungdom har vært sammen. Ordføreren sa at han ikke ønsker slike ting i sin landsby.

Men mange israelere frykter for det som ser ut til å utvikle seg blant araberne i Israel.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart