Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kidnapping som strategi

Hizbollah er en lovlig, shia-muslimsk organisasjon i Libanon. Den fungerer som et politisk parti. Men israelerne kjenner den best som en motstands- og terrororganisasjon. Hizbollah er meget stolt av at den klarte å drive den israelske hæren ut av Sør-Libanon sommeren 2000, etter å ha gjennomført stadige angrep gjennom flere år slik at israelerne til slutt ble trette og gav opp.

Blant de tingene Hizbollah driver med nå, er kidnapping av israelere. Det er ille nok. Men det som er enda verre, er at terroristene ikke forteller noe som helst om dem de har kidnappet. Lederen, Hassan Nasrallah, holdt nylig en tale. Der nevnte han den israelske forretningsmannen, Elhanan Tannenbaum, som ble kidnappet i oktober 2000. Han ropte ut: «I dag kan jeg si til israelerne at Tannenbaums skjebne er … ukjent. Hvem vet om han lever fremdeles.» Familien skal altså fortsatt holdes i total uvisshet. – Han truet med flere kidnappinger.

Et beslektet tema: Som et «tillitsskapende tiltak» slapp israelerne nylig fri hundrevis av palestinske fanger, blant dem Ahmed Jbarra, som myrdet 14 israelere i 1975. Arafat utnevnte ham til rådgiver. Han har kvittert for tilliten ved å oppfordre palestinerne å trappe opp forsøkene på å kidnappe israelere.

Kilde: Lederartikkel i Jerusalem Post 30.07.2003.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart