Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israelerne puster lettet ut

Torsdag ble Israel fri fra en av sine mest foræderiske og barbariske fiender, innleder Uzi Benziman.

Torsdag ble Israel fri fra en av sine mest foræderiske og barbariske fiender, innleder Uzi Benziman.

Han innleder med å liste opp hva israelerne vil huske av den avdøde palestinske lederen Yasser Arafat:

Åtte måneder etter at Yasser Arafat signerte Oslo-avtalen, avslørte han sin taktikk i en moskétale i Johannesburg. Fredsavtalen var bare en midlertidig avtale, som uansett skulle brytes – slik Mohammed brøt en fredsavtale.

To måneder etter Camp David-samlingen sommeren 2000, gav Arafat sin velsignelse til – eller klare signaler til – utbruddet av en ny fatal runde med vold.

Arafat gav grønt lys til nye terrorangrep, selv i perioder da han tilsynelatende forhandlet om våpenstilstand med israelske ledere.

Israelerne ønsket at Arafat skulle dø, ikke bare fordi han har spilt så mye blod, og spredt så mye terror i gatene, men fordi han knuste håpet om å nå en avtale med det palestinske folk.

En måned etter at Arafat mottok fredsprisen i 1994, kom et terrorangrep i Beit Lid. Arafat anklaget Israel for å ha gjennomført dette terrorangrepet.

– Israel har ikke tilgitt ham, og vil ikke tilgi ham på hans dødsdag, fordi han frigjorde terrorens vildyr og sådde ødeleggelse i hvert hjørne av landet vårt. Israel har ikke tilgitt ham for å ha brutt sine løfter, for å ha ødelagt håp, skriver Benziman.

Palestinerne og mange i det internasjonale samfunnet ser annerledes på Arafat, innrømmer den israelske journalisten. Men israelerne, fra den ene siden av den politiske skala til den andre, ignorerer hva Arafat skal ha oppnådd for det palestinske folk.

– Han var, og forble til sin dødsdag, den slu fienden, ute av stand til å inngå kompromisser, en merkbar trussel mot det sionistiske prosjekt og jødenes rett til å etablere et liv hvor de kan bestemme over seg selv, slår Benziman fast.

Yasser Arafat var ikke som Egypts president Anwar Sadat. Han vant ikke respekt hos israelerne som kong Hussein av Jordan. Syriske utsendinger skapte følelser av respekt blandet med mistanke hos israelske representanter. Arafat vekket bare motvilje, avsky og forakt, påpeker Benziman.

Israelerne vil huske Arafat fordi han gav terrororganisasjonene lov til å utføre sin blinde vold, fordi han støttet Saddam Hussein under invasjonen av Kuwait og fordi han ba millioner av martyrer å marsjere mot Jerusalem. Arafat lurte israelske ledere, og forklarte dem at PLOs charter ikke lenger var gyldig.

Israel puster et lettelsens sukk ved Arafats død. Nå vil Israel teste palestinernes evne til å starte med blanke ark i forholdet mellom de to folkene. Unnskyldningen for å fortsette å velte seg i blod har forduftet med Arafats borgang, avslutter Benziman.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart