NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Historikeren Ilan Pape om etnisk resning og 1948

I en reportasje 19.02.07 presenterer Aftenposten en ny bok av den ekstremt venstreorienterte israelske historikeren Ilan Pappe: "Den etniske rensingen av Palestina" (The Ethnic Cleansing of Palestine). Den påstår, ifølge Aftenpostens resymé, at Israels ledere før Uavhengighetskrigen 1947-49 "iverksatte" en systematisk etnisk rensing som "var planlagt i god tid" før FN den 29.11.47 vedtok å dele Palestina. Men i virkeligheten gikk det bare vel et halvt døgn fra dette vedtaket til araberne neste morgen startet krigen mot Israel. Det fins ikke historisk rom for noen "iverksettelse" av etnisk rensing på bare et halvt døgn.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Dette er en lederartikkel fra avisen Dagen 21. februar 2007. Gjengitt med tillatelse.

Ifølge Aftenpostens resymé påstår ekstremisthistoriker Pappe til og med at det var denne (ikke-eksisterende) etniske rensingen som «utløste» Uavhengighetskrigen. Men det er også svindel. Som historikeren Benny Morris skriver: Uavhengighetskrigen «ble initiert av den arabiske siden» («The Birth ..» s 60, sml «.. Victims » s 190). «Den israelske siden gikk ikke inn i krigen med noen plan om utstøtelse» (expulsion) av palestinaarabere.

Til og med i selve boktittelen til Ilan Pappe bor det et ruvende eksempel på ren anakronisme. For han behandler jo en tidsperiode da ingen ennå var begynt å bruke uttrykket «etnisk rensing». I stedet talte man om «folkeforflytning» (eng: «transfer») og «befolkningsutveksling» (eng: «exchange of populations»). Men det snakket man til gjengjeld ganske mye (og ofte ganske positivt) om (fordi det hadde skapt fred andre steder).

Og foranledningen var da følgende: Stornazisten Amin Haj al Husseini hadde iverksatt en fryktelig arabisk terrorbølge mot jøder og briter (1936-39). Britene svarte med Peel-kommisjonen. Den foreslo i 1937 å gi jødene 20 prosent av Vest-Palestina og Transjordania 70 prosent. Videre foreslo den «befolkningsutveksling» (1.250 jøder mot 225.000 arabere).

Altså: En britisk kommisjon foreslo «befolkningsutveksling». Og David Ben Gurion (pluss alle andre) drøftet deretter forslaget inngående.

Den debatten tok seg ellers opp igjen ved hver ny foranledning (så som for eksempel etter at Det britiske Arbeiderpartiet i et programvedtak i 1944 vedtok å gå inn for å «folkeforflytte» araberne ut av alle planlagte jødiske områder i en annen delingsplan).

Også jordanske, syriske, irakiske, egyptiske, amerikanske og britiske debattanter kan mellom 1937 og 1947 siterer på samme slags tanker som Ben Gurion.

Rundet 1920 hadde man med tvang «folkeforflyttet» store grupper grekere fra tyrkisk land og store grupper tyrkere fra gresk land. Og i 1947 fulgte simpelthen hele verden spent med på tvungen forflytning av store millionbefolkninger mellom India og Pakistan. Ingen kalte dette «etnisk rensing».

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart