Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Sikkerhetsbarrieren redder menneskeliv hver dag

Terroren fra de palestinske byene på Vestbredden er redusert til et minimum, men det er ikke fordi noen på palestinsk side har besluttet å stanse terroren. Årsaken er bedre israelsk etterretning, preventive militæroperasjoner og, ikke minst, sikkerhetsbarrieren, påpeker Knesset-medlem Michael Melchior (Ap).
Michael Melchior.
Michael Melchior.

– Sikkerhetsbarrieren redder menneskeliv også på palestinsk side, fordi de israelske forsvarsstyrkene ikke trenger å gjennomføre så mange operasjoner i de palestinske byene, sier Knesset-medlem Michael Melchior. (Foto: Conrad Myrland) Terroren fra de palestinske byene på Vestbredden er redusert til et minimum, men det er ikke fordi noen på palestinsk side har besluttet å stanse terroren. Årsaken er bedre israelsk etterretning, preventive militæroperasjoner og, ikke minst, sikkerhetsbarrieren, påpeker Knesset-medlem Michael Melchior (Ap). Porten til Midtøsten møtte Melchior i Jerusalem denne uken.

– Flere synes at sikkerhetsbarrieren er skammelig, og snakker om «skammens mur». Hva sier du til slike anklager? – Jeg gir dem rett som synes barrieren er skammelig. Jeg synes også den er skammelig. Den splitter i stedet for å samle, innleder Melchior.

– Men, fortsetter han, hver dag redder den masse av menneskeliv. Den redder også liv på palestinsk side, fordi Israel i mindre grad må gå inn med soldater i palestinske byer.

Melchior kjenner godt til lidelsene som mange palestinere blir påført på grunn av barrieren, men for ham veier hensynet til menneskeliv tyngst. Han påpeker også at palestinere som klager på murens trasé kan få sin sak prøvd for den israelske høyesterett.

– Til tross for det som står i norske aviser, er det israelske samfunnet sensitivt til lidelsene på den andre siden, påpeker Melchior.

– Det var ikke noen som ønsket sikkerhetsbarrieren, og jeg håper å være den første til å rive den ned, sier Melchior. Men før det kan skje, må palestinerne stanse terror og gi Israel sikre og anerkjente grenser.

Annapolis-møtet – Hvordan vurderer du utsiktene for toppmøtet i Annapolis? – Sjansene for at konferansen i Annapolis kan lykkes, er at det ikke er en eneste som tror det kan lykkes, svarer Melchior.

Han mener både statsminister Ehud Olmert og PA-formann Mahmoud Abbas ønsker å lage fred.

– Jeg har hatt lange samtaler med dem begge den siste tiden, forteller Melchior.

Problemet er bare å knytte forbindelse mellom dem som ønsker fred og de som kan skape fred.

– Skal det bli en slags fred må palestinerne ha én ledelse og én sentralstyrt sikkerhetsstyrke, og de må holde avtalene, påpeker Melchior.

Ehud Olmert har også en rekke innenrikspolitiske problemer.

– Jeg synes mannen er blitt 30 år eldre de siste to årene mens han har vært statsminister, sier Melchior. Heller ikke Abbas eller president George W. Bush har det enkelt, påpeker han.

– Jeg har vanskelig for å se at det skal komme det store ut av Annapolis-møtet, men det kan kanskje være begynnelsen til noe, avslutter Melchior.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart