Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Verdens år for flyktninger – fra Palestina

Siden 1959 har FN proklamert en del internasjonale år for saker som er viktige for hele verden. Det første året var 1959-1960, som begynte i juli 1959. Målet var å gjøre slutt på flyktningleirene i verden, og ved utgangen av 1960 var det ingen flere leirer igjen i Europa.

 

Flyktningåret 1960 ble markert internasjonalt på frimerker 1960, også av Norge – og Libanon. Emblemet var treet med røtter som ikke var rotfaste.

 

Noen arabiske land hadde ikke det internasjonale aspektet, men fokuserte på det problemet de hadde vært med på å skape. 7. april 1960 utkom en felles utgave med seks merker Egypt og Syria, som var i union (UAR), samt Jemen. 

 

 

Merkene, med UNRWA-symbolet, var de første som fokuserer på de arabiske flyktningene og viser en leir som godt kan være i Gaza. Bak piggtråden peker barna på det okkuperte hjemlandet, Palestina.

Saudi-Arabias tre merker (11.10.1960) har det internasjonale tre-emblemet. Palestinakartet er annerledes enn det fra UAR, som ikke har markert Gaza og Vestbredden.

 

 

 

 

 

Merket fra Gaza/Palestina ble utgitt på en betydningsfull dato, 29. nov., datoen for FNs delingsplan - som er begynnelsen på problemet. Da 1960 var forbi, hadde Egypt, Syria og Saudi-Arabia ikke gjort det de kunne for å hjelpe flyktningene, nemlig gi dem statsborgerskap. Det internasjonale flyktningåret ble bare et middel til å påpeke at Israel var årsaken.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart