Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hizbollah får «frigjøre»

Den libanesiske regjeringen har vedtatt enstemmig et forslag til politikk hvor den shia-muslimske, Iran-vennlige organisasjonen Hizbollah blir anerkjent som en væpnet organisasjon og får rett til å "frigjøre eller få tilbake igjen okkupert land". Det dreier seg om ganske små områder som FN har godkjent at Israel skal administrere til en varig fred blir inngått, særlig Sheba-gårdene. Israel kunne i og for seg tenke seg å gi områdene til Libanon, men ikke hvis det blir base for Hizbollah. Det er fare for at Hizbollah vil kunne gjennomføre aksjoner uten å spørre regjeringen.

Noen ministre var skeptiske, for de har ønsket at Hizbollah skulle avvæpnes (i tråd med FN-resolusjoner). Men debatten endte med at alle ministrene stemte for forslaget.

Sett fra israelsk side vil vedtaket gjøre Libanon mer ansvarlig for det Hizbollah gjør. Hittil har man kunnet argumentere for at Israel ikke kunne gjengjelde mot Libanon som sådan for det Hizbollah gjør. Nå blir staten Libanon ansvarlig for det Hizbollah gjør.

Meldingen forteller hvor sterk Hizbollah’ stilling nå er i det libanesiske styre.
David Oren sa på IBA TV 6. august 2008 at Hizbollah i de to årene siden den andre Libanon-krigen har rustet kraftig opp og skal ha hele 40.000 raketter som kan skytes mot Israel. Dette har skjedd under den situasjonen som ble skapt av FN-resolusjon 1701, hvor store FN-tropper (UNIFIL) skulle hindre at Hizbollah fikk våpen. Men FN har ikke gjort lite eller ingenting for å forhindre det. For Israel er det igjen en påminnelse om at det ikke kan stole på garantier fra stormakter og fra FN.

Kilde: En artikkel i Jerusalem Post 4. august 2008 med stoff fra Brenda Gazzar, Herb Keinon og Associated Press.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart