Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

august 12, 2008

Smugling av løver og aper

De siste årene har Israel og Egypt i perioder stengt av Gaza for alt annet enn de nødvendigste varene. Og noen ganger når terrorister har gått til væpnede angrep på grensekryssingene (av alt), har det vært vanskelig å opprettholde levering av nødvendighetsvarer også. Men direkte nød har det ikke vært i Gaza.

Lederkampen i Kadima

Israel har nå en statsminister som sitter på oppsigelse. I midten av september skal statsministerens parti, Kadima, holde primærvalg for å velge en ny partileder, og det ligger i kortene at hun eller han blir landets nye statsminister (selv om det meste går an i israelsk politikk).

Hizbollah får «frigjøre»

Den libanesiske regjeringen har vedtatt enstemmig et forslag til politikk hvor den shia-muslimske, Iran-vennlige organisasjonen Hizbollah blir anerkjent som en væpnet organisasjon og får rett til å «frigjøre eller få tilbake igjen okkupert land». Det dreier seg om ganske små områder som FN har godkjent at Israel skal administrere til en varig fred blir inngått, særlig Sheba-gårdene. Israel kunne i og for seg tenke seg å gi områdene til Libanon, men ikke hvis det blir base for Hizbollah. Det er fare for at Hizbollah vil kunne gjennomføre aksjoner uten å spørre regjeringen.

Israel kan nøytralisere S-300

Russland har et avansert luftvern-system (forsvar mot fly) som kalles S-300. Det er et av de mest avanserte systemene i verden. Radarsystemene kan følge med

Israelere blir evakuert fra Georgia

Det israelske flyselskapet El Al sendte to fly til hovedstaden i Georgia tirsdag morgen for å evakuere israelske statsborgere fra den krigsherjede republikken. I følge

0

Your Cart