Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

To grupper ledere

Hovedkravet til en leder er ikke erfaring, selv om det ikke ville skade, men visjoner, mener veteranjournalisten Eitan Haber i Yedioth Aharonoth.

David Ben-Gurion og Menachem Begin var ledere som kunne gi folket en horisont og en visjon. Med deres retoriske evner kunne de mane troppene til innsats på slagmarken, skriver Eitan Haber.

Haber sorterer dagens israelske ledere i to grupper.

I den første gruppen er president Shimon Peres, Ap-leder Ehud Barak og Likud-leder Benjamin Netanyahu.

I den andre gruppen er kandidatene i Kadimas ledervalg i september; Tzipi Livni, Shaul Mofaz, Avi Dichter og Meri Sheetrit.

– Peres, Barak og Netanyahu kan bli definert som «menn med visjoner», som har evne til å se lengre enn de daglige spørsmål. Deres syn på verden er velformulert og bygger på drømmer blandet med realiteter. Vi kan finne viktige deler av deres livssyn, visjoner og framtidsplaner i bøkene og artiklene som de har skrevet i årenes løp. Hadde de ikke valgt å gå inn i politikk, kunne vi kanskje funnet dem som ledere av en avdeling på et universitet, skriver Haber.

– Men hva er visjonene til medlemmene av den andre gruppen; Livni, Mofaz, Dichter og Sheetrit? fortsetter Haber. Hva er deres løsning på det palestinske problem? Og hva med den syriske front? Er de villig til å gi opp Golan-høydene? Støtter de tanken om en enstats-løsning for to nasjoner? Hva med tostats-løsningen? Hva tenker de om integrering av etiopiske immigranter? Hva med helse? Hva med velferd?

De har kanskje en visjon, men vi vet ikke enda hva den er, skriver Haber.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart