Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Iran og den lille Satan

De iranske merkene avspeiler noen små konflikter med den store Satan, USA. Israel har Iran aldri vært i noe sammenstøt med, men Khomeini-regimet ønsker en kamp. Ønsket er så sterkt at antall merker mot Lille-Satan er lang flere, og de er så aggressive at man må spørre seg om det er Israel som i praksis er den store Satan.

De første merkene som oppfordrer til dsjihad mot Israel, kom i 1980: To hender fjerner piggtråden/ davidstjernen rundt Klippedomen, som har påskriften DET ER INGEN GUD UTEN ALLAH, trosbekjennelsen, over oppfordringen LA OSS BEFRI JERUSALEM.

Som påminnelse om at Jerusalem er på de vantros hender og skal befris, har Khomeini-regimet årlig mot slutten av ramadan, fastemåneden, utgitt merker i forbindelse med dagen som er proklamert som Den universelle dagen for Jerusalem (Quds på arabisk).

 

 

 

 

 

 

Det første merket med den teksten kom i 1982. Sammenlignet med merkene fra 1980 virker det snilt: Bare en regnbue over Klippedomen, ingen tekst som oppfordrer til kamp.

Jerusalemdagen 1983 var lagt til 27. ramadan, dagen da Muhammed fikk sin første åpenbaring, og oppfordringen om dsjihad er tilbake. Flagget på geværet har påskriften ALLAHU AKBAR, Allah er stor. Mellom geværet og Klippedomen et sitat av Khomeini: SKAL VI FRIGJØRE QUDS, MÅ VI STOLE PÅ VÅPNENE OG ISLAMSK MAKT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I 1984 sender Koranen sine stråler over Vestbredden med (Klippedomen i Quds) og Gaza; begge områdene er sammen med Koranen gjengitt i grønt, islams farge. For første og hittil eneste gang er det israelske flagget delvis gjengitt – men med stjerne laget av piggtråd. Merket for Jerusalemdagen ble utgitt sammen med et «tvillingmerke» (10 r) som ytterligere understreker det religiøse aspektet i kampen mot Israel. Det kom ut 29. juni i forbindelse med id al-fitr, festen som markerer at fastemånden ramadan er over.

 

På Jerusalemdagen 1985 peker knyttneven og geværet mot kartet over Israel/ Palestina, som ender i en bloddråpe. Tekst: MUSLIMER, KJEMP FOR Å TA QUDS.

 

Jerusalemdagen 1986: Palestinakart og moské er fanger bak den sionistiske piggtråden.

 

1987. Det universelle markeres ved at et verdenskart er kommet med i symbolikken; under fredsduen drypper blodet fra Klippedomen ned på davidstjernen.

 

I 1989 feires 10-ÅRSMINNET FOR DEN UNIVERSELLE QUDS-DAGEN. Tradisjonelt motiv: Klippedomen bak piggtråd.

 

I 1990 svever Khomeini over Klippedomen, og han siteres: QUDS TILHØRER MUSLIMENE.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart